Zachte meubels

Xxmushuxx

  • #1
Was vandaag aan het rondkijken voor nieuw meubels en kwam bij een meubelzaak die bekend staat om de goedkopere prijzen. (komt niet uit zweden) En daar stonden een set meubels die wij wel mooi vonden. Alleen het hout wat er voor gebruikt is volgens mij MDF en voelde ook zacht aan (als je met je nagel op het hout drukte ztond je nagel er dus in).

Nu vraag ik me dus af of het mogelijk is om de toplaag wat harder te maken door bijv. olie of een was. Ik zou wel graag de orginele kleur en de structuur willen blijven zien dus beitsen of lakken lijkt me niet de geschikte oplossing. Is dit mogelijk of kan ik verder gaan kijken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer u een nagelafdruk kunt zien is het vrijwel zeker geen mdf, ik geloof ook niet dat dit veel gebruikt wordt bij meubels.
Het zou vuren of grenen kunnen zijn, misschien is het handig eerst te vragen van welke houtsoort de meubels zijn en welke beschermlaag er al eventueel al op zit, een gericht advies is dan beter mogelijk.
 

Xxmushuxx

  • #3
Ik had er wel bij gelezen dat het voorbehandeld was met een was.

Nu gaat het me niet dat ik een nagelafdruk wel of niet ziet maar als je bijvoorbeeld is iets op tafel schrijft (wel op papier natuurlijk), je niet je text blijft zien.

Maar ik zal het eens vragen bij die zaak.
 

Ellen2

  • #4
Dat zachte blijft, daar kan een lak of was niets aan verhelpen.
Het zal zeker geen MDF zijn, maar inderdaad grenen of vuren.
En als je op zacht hout iets wilt schrijven op een papiertje, dan staat de afdruk in het hout.
Als je dat niet wilt, maar toch licht hout wilt, ga dan voor blank eiken.
Groetjes, Ellen
 

H@ns

  • #5
Er zijn nog veel meer licht gekleurde houtsoorten! Eiken zou ik niet meteen licht noemen, zeker niet na verloop van tijd.

Ik denk eerder aan veld Esdoorn, Steenbeuk of Taxus (allen keihard en bijna spierwit)
Maple, ongestoomd beuken en berken (hard en wit tot licht gelig).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu