Advies voor meubels studeerkamer

Robertl

  • #1
Hallo iedereen,

Mijn vriendin en ik zijn voornemens om onze huidige logeerkamer om te gaan zetten naar een studeerkamer. We zijn er alleen nog niet echt uit hoe we e.e.a. aan willen gaan pakken.

We willen graag aardig veel werkruimte voor 2 personen, en de standaard meubels die er te koop zijn vinden we over het algemeen niet echt mooi, of zijn behoorlijk aan de prijs.

Zodoende begon het idee te dagen om zelf meubels te gaan maken, wat mij ook erg leuk lijkt om te doen.

Onze voorkeur gaat uit naar strakke meubels uit bv MDF of een wat stoerdere stijl en dan steigerhout gebruiken.

Wij willen graag het bureau aan een rechte wand zetten van 2,975 meter breed. In principe zijn er naar ons idee 3 opties, gewoon een recht bureau, een U vorm, of een T vorm. De U of de T vorm hebben wel de voorkeur omdat je dan een hoek hebt wat meer ruimte geeft en wat fijner werkt naar onze mening. De U vorm is denk ik het meest praktisch omdat je dan meer loopruimte over houd. Een recht bureau is dan weer wat makkelijker te realiseren.

Het liefst willen wij overigens geen hinderlijke steunen waar we met onze benen tegen aan kunnen komen.

Hoe zouden jullie dit aanpakken?

MDF heeft als voordeel makkelijk te bewerken, mooi strak af te werken. Alleen het zal dan wel een flink zwaar meubel worden, zelfs als je het in 2 bureau's opsplitst en die tegen elkaar aanzet inplaats van er 1 geheel van maakt. Ook lees ik hier en daar dingen over doorbuigen... Makkelijk te voorkomen door 2 platen op elkaar te lijmen met metalen strips er tussen?

Werken met steigerhout heb ik geen ervaring mee, al lijkt het mij ook relatief makkelijk te bewerken, al zul je er wel een flinke klus aan hebben om het mooi afgewerkt te hebben zonder dat je je polsen vol met splinters hebt denk ik ;-)!

Ook willen we trouwens een bijpassende boekenkast gaan maken maar de hoofdzaak is op dit moment even een goed bureau.

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Pirke

  • #2
Aan de hand van de vragen die je stelt denk ik dat het een lastig karwei gaat worden voor je. Niet gemeen bedoelt. Als je dan wel hoge eisen stelt aan het esthetische gedeelte zou ik er in jou geval gewoon eentje kopen op marktplaats. Namelijk: Mooi hout is duur, en dan moet je het nog maken. Een tweedehandsje pimpen is misschien nog een mogelijkheid?

Anders kun je eens goochelen naar de constructie van een Kloostertafel. Misschien is dat iets wat je zoekt? Dat zijn tafels met vrij lange overspanningen en gesteunt door 1 rib onder het blad. Maar daarvoor heb je ook weer duur hout voor het blad voor nodig.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Robertl schreef:
Ook lees ik hier en daar dingen over doorbuigen... Makkelijk te voorkomen door 2 platen op elkaar te lijmen met metalen strips er tussen?
Het probleem van MDF is dat het door gaat hangen (ook al door het eigen gewicht), en niet terugveert. Dus grotere overspanningen zijn er niet mee te maken. Een strip ertussen doet helemaal niets, een flinke stalen strip aan de zijkant kan wel helpen.

Je kan het best een tekening maken van de ruimte, en het gewenste bureau erin zetten. We helpen je dan wel verder met de stappen.

Op dit forum zijn meerdere topics te vinden over grotere bureau's zonder poten. Heb je wat leesvoer. Ik heb het idee dat veel mensen gaandeweg toch voor poten kiezen aan de voorkant, in verband met de moeilijkheden.
 

Petertje88

  • #4
Zoals Pirke al zegt klinkt het als een hele klus. Ik heb zelf ook het idee gehad om tijdens de kerstdagen mijn rommel kamer ook om te toveren tot een nette werkkamer. Wat kasten erin mooi burea je kent het wel. Met het idee ook thuis werk en prive meer te scheiden :wink: .

Toen heb ik wat daagjes in de bekende Ikea´s of winkels die er voor door moeten gaat door gebracht maar ook ik kon er mijn smaak niet helemaal in terug vinden. Aangezien ik een kleine klus niet schuw maar er ook geen al te groot werk van wilde maken heb ik toen wat rond gekeken naar alternatieven. Ik ben onderanderen op ****************** uitgekomen. Aangezien je aangeeft ook niet te vinden wat je zoek in gewone winkels is misschien dit iets. Ik vond de keuze mogelijkheden en de prijzen wel gustig.

Heb het zelf nog niet gedaan te druk gehad met de feestdagen en twijfel nog over het bestellen via internet. Laat even weten of/als je het gedaan hebt en hoe het bevallen is ben benieuwd hoe het allemaal loopt?

Groet Peter

Link naar commerciële site verwijderd.
Lees even de forum regels. Mod
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu