Teksten op meubels en potten schilderen

Mopsma

  • #1
Ik wil heel graag teksten gaan schilderen op mijn meubels maar ook op glas werk nu is mijn vraag heeft er iemand hier ervaring mee en wat heb je daar voor nodig? het is voor op hout en op glas! en weet iemand of je daar sjablonen voor kan krijgen! ik weet niet of ik op het goede forum zit maar ik denk ik probeer het gewoon op het internet word ik ook niet wijzer
alvast bedankt voor de tips
groetjes mopsma
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Vroeger nog wel T-shirts gemaakt, ook met mallen. Dit werkt iets anders omdat de verf minder snel onder de rand van de mal komt. Als je googlet op "letter mallen" en "tamponeren", kom je er wel uit. Of als je een vaste hand hebt, is dat ook erg mooi. Op T-shirts tekende ik het soms eerst met een normale viltstift (want dat was je er weer uit) en dan met verf inkleuren. Zo kan het op meubels en glas ook.
 

Mopsma

  • #4
Bedankt voor de tips
groetjes mopsma
 

Veronika

  • #5
Je kunt ook eenvoudig plakplastic gebruiken, letters eruit snijden, plastic op je voorwerp plakken en inkleuren of tamponeren met verf.
 

Mopsma

  • #6
Goedemorgen bedankt voor de tip maar kan je dat plak plastic dan ook goed op hout krijgen? en verven dat lijkt me ook een probleem het is toch aardig glad! of moet je dan speciale plakplastic gebruiken? het lijkt me wel ideaal
groeten
 

Veronika

  • #7
Sorry, ik dacht dat je vraag alleen over de sjablonen ging.

Je moet voor glas natuurlijk glasverf nemen en dat gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing (goed ontvetten etc).

Voor het hout moet je natuurlijk ook de juiste voorzorgsmaatregelen nemen, schuren als nodig - maar dat zie je wellicht wel rondom je letters en dat is vast niet je bedoeling - en de juiste verf. Als je meubels in de was staan wordt verven heel lastig. Verder in het algemeen dezelfde soort verf gebruiken als er al op zit: watergedragen of juist op terpentinebasis.

Ik denk dat het plastic goed genoeg blijft zitten, dat moet immers alleen tijdens het verven. Als je dan geverfd of getamponeerd oid hebt moet je het plastic weer snel verwijderen om te voorkomen dat je je verflaag beschadigt als die al is opgedroogd.

Juist op een ruwe ondergrond is het plastic minder bruikbaar lijkt mij, dan zal je zien dat de verf onder het plastic gaat kruipen tijdens het verven. In dat geval moet je echt "tamponneren" (van bovenaf verven, stempelen zeg maar) en niet "smeren".

Succes!
 

Mopsma

  • #8
Bedankt voor de tips en uitleg ga er mee aan de slag!
Groetjes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu