Ytong / Gasbeton / Cellenbeton verankeren enkel aan vloer en plafond

Oliesjeik

 • #1
Beste mensen,

SITUATIE:
Ik wil een scheidingswand maken van Ytong / Gasbeton / Cellenbeton blokken en ik heb daarbij een vraag over het verankeren.
- De wand zal geen aangrenzende muren hebben en is daardoor dus ook niet te verankeren aan een aanliggende muur/muren (het is dus een vrijstaande wand aan de zijkanten zegmaar).
- In de vloer ligt vloerverwarming dus ik kan geen verankeringsprofielen in de vloer boren.
- de muur zal tot aan het plafond opgetrokken worden, in het plafond kan wel geboord worden

VRAAG:
Wordt de muur stabiel genoeg als ik enkel een vloerprofiel/metselprofiel/u-profiel op de grond bevestig met lijm (waarin de blokken komen te staan) en vervolgens aan het plafond verankeringsprofielen/veerankers gebruik?

Zo nee, hoe zou ik de muur wel stabiel kan krijgen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Ik zou voor het lichtgewicht alternatief gaan: Een frame van hout of metalstud, met daar tegenaan gipsplaten. Op de vloer kun je deze lijmen, en aan het plafond vastboren.

  Dat geeft ruimte voor leidingen, en op plaatsen waar bv een TV moet komen te hangen plaats je achterhout of een plaatje OSB of multiplex in de wand.
   

  carebaer

  • #3
  Ben het eens met bovenstaande. Ik heb laatst een deurpost (zat in een gasbeton wand) met gasbeton blokken. Mijn inziens is een houten constructie waarschijnlijk nog stijver dan een ytong wand. Je kunt op de vloer een houten balk lijmen waar je vervolgens houten profielen op zet die tot het plafond lopen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu