Y tong blokken op tegelvloer

Klusbeest

  • #1
Ik ben van plan om de vloer in de badkamer met y tong blokken op te hogen. Is het mogelijk om y tong blokken te verlijmen / monteren op een bestaande oude tegelvloer ? Ik kan daar (beperkingen van werken met Y tong) niets over vinden in de download van Y tong.
 

Pepjo

  • #2
Gebruik hiervoor de speciale strip die je kunt aanschaffen voor Ytongblokken : deze schroef je aan de vloer en hierin zet je de blokken zonder specie.
 

Klusbeest

  • #3
Jij bedoelt zeker de strips die je kan gebruiken om de blokken op hun kant op de vloer te monteren. Of zijn er ook strips om blokken vlak op neer te leggen op de tegelvloer en zo vast te zetten ? Ik kan die strips niet vinden in de download van Y tong (Xella). Ik wil de vloer met 50 mm ophogen dmv 50 mm dikke y tong blokken.
 

Pepjo

  • #4
In de gauwigheid verkeerd gelezen, sorry. :oops:

Is er een reden dat je Ytong wil gebruiken ipv een zandcementvloertje storten ? Dat lijkt me sinpeler, ook met leidingen wegwerken.

Misschien kun je een montagekit gebruiken, even lezen op de verpakking.
 

Klusbeest

  • #5
Dat heb ik eerst overwogen maar 5 cm storten vind ik iets te veel van het goede en met een Y-tong blokkenvloer kan je de vloer ook al vast mooi in hoogte en diepte inraspen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu