Ytong over tegelvloer lijmen en daarna egaliseren

Henkh1966

  • #1
Hallo, voor mijn badkamerproject stuit ik op het volgende probleem. Ik heb de badkamer uitgebreid door een muur te verwijderen en deze ruimte bij de badkamer aangetrokken. Deze ruimte inmiddels verhoogt met Ytong blokken ter wegwerking van afvoer en waterleidingen.
Nu moeten de Ytong blokken nog over de oude tegelvloer en is mijn vraag waar ik dit mee moet doen. Ik lees verschillende berichten, gewone tegellijm of flexbile montagekit, ik weet het niet meer....help!!
Daarna moet ik deze hele ruimte egaliseren, waar ik verschillende hoogteverschillen moet egaliseren, van 0 t/m 1,5-2 cm. Waar kan ik dit het beste mee doen, gewone egaline of moet ik hier wat anders voor gebruiken. Deze vloer wordt straks betegeld en ik ben erg bang dat de tegels losknappen.
Alvast heel er bedankt voor iedere reactie!

Groet, Henk
 

Henkh1966

  • #2
Niemand?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Zit er geen zandcementvloer in? Die kan je gebruiken om de leidingen weg te werken. Scheelt in ieder geval een deel ophoging dan.
 

Henkh1966

  • #4
Dag IJkenhout, bedankt voor je reactie. Ik heb inmiddels een gedeelte al opgehoogd met Ytong 7cm en het tegelgedeelte ga ik verhogen met Ytong 5cm.
Ik moet nu even weten waar ik dit mee moet verlijmen, normale Ytongblokkenlijm of iets anders. Ik heb reeds een klein stukje gedaan en dit lijkt muurvast te zitten, maar blijft dit muurvast zitten?
Over deze laag komt dan de egaliseerlaag om alles op elkaar aan te sluiten, kan ik ook hier gewone egaliseer gebruiken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu