Betonvloer storten in een berging met kunststof fundatieblokken

ajb1977

  • #1
Allen,

Bij onze nieuwbouwwoning krijgen wij een houten aanbouw met kunststof fundatieblokken. Nu legt de aannemer hier tegels 30x30 in.
Zelf wil ik hier later een betonvloer in storten, de aanbouw is ongeveer 7 meter lang en 3 meter breed een klein deel zal als bijkeuken gaan fungeren een deel als werkkamer en de rest wordt voor de fietsen. Een auto zal nooit naar binnen gaan. De motoren komen ook in een andere schuur te staan.

Het dak wordt na geisoleerd en de wanden worden ook allemaal voorzien van ongeveer 10 cm isolatie. Dit is allemaal nog niet zo heel spannend.

Nu zit ik met de betonvloer, moet ik nog ergens rekening mee houden met de kunstoffundatieblokken. Ik heb foto`s / tekeningen bijgevoegd van de situatie

ik dacht zelf dat als ze het gele zand tot en met de schuine gedeeltes in de berging opvullen, dan leg ik daar folie overheen, dan 5 cm isolatie, daar een 8 cm beton met betonmat op en dan elektrische vloerverwarming met tegels.

Gaat dit lukken of moet ik nog extra maatregelen treffen? of is mijn idee bij voorbaat niet uitvoerbaar en heeft iemand een ander idee.

De foto van de funderingsblokken is een voorbeeldfoto de twee tekeningen zijn wel van onze berging.

Ik hoor graag opties en verbeterpunten.

kunststof fundatie.jpg berging ingedeeld.jpg totaal overzicht.JPG
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zijn betere manieren om een bijgebouw neer te zetten dan een houten berging te pimpen.
kan je er niet voor kiezen om zelf de berging te bouwen?
 

ajb1977

  • #3
Dat zal vast, dit zat bij de bouw in en voor de minderprijs kan ik hem zelf niet bouwen. Aangezien de bouw een tijd heeft geduurd heb ik de aanbouw nog voor de prijs van 3 jaar geleden. En de bouwmaterialen zijn in de tussentijd flink duurder geworden.

maar mijn vraag is of mijn oplossing een goede is
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
neem ipv 5 cm isolatie minimaal 10 cm pir of eps maar die wordt dan dikker om op dezelfde isolatie waarde uit te komen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu