Vloer serre - vloerisolatie XPS-platen

GerardvdStelt

  • #1
Goedemorgen,

Ik loop nu al een aantal dagen te stoeien met wat ideeën voor vloerisolatie in mijn nieuwe serre, maar weet niet goed wat mogelijk is.

De huidige situatie in de serre is als volgt. Een betonnen fundering met daarop een laagje zand en daarop dikke grindtegels. Deze wil ik verwijderen tesamen met het zand. Ik heb dan ongeveer 12 cm hoogte tussen beton en bovenkant rails van de serre schuifdeuren.

Dit wil ik gaan isoleren met XPS isolatie platen Merken en winkels niet nodig - mod (50mm dik) en daarop nieuwe betontegels van ongeveer 40mm dik aanbrengen/verlijmen. Kom ik nog ongeveer 30mm te kort om de betontegels netjes aan te laten sluiten op bovenkant rails van de schuifdeuren. Als alternatief kan ik ook XPS Merken en winkels niet nodig - mod 40mm gebruiken, maar opbouw blijft verder hetzelfde en kom ik 40mm te kort aan totaal hoogte.

Een aantal zaken waar ik niet uit kom:
1. Kan ik een laagje zand onder de XPS platen leggen om het hoogteverschil (30/40mm) op te lossen? De platen kan ik dan niet meer verlijmen aan de betonnen fundering en wordt een soort van zwevende ondervloer (er zijn platen met tand en groef dus kunnen wel goed aan elkaar gelijmd worden).
2. Moet er vochtwerende folie onder de platen?
3. Kunnen betontegels direct verlijmd worden op XPS platen of moet er nog een laag tussen?
4. Of kan ik beter de betonnen fundering ophogen tot de benodigde hoogte met zandcement (30/40mm) zodat ik de XPS platen daarop kan verlijmen en daarop dan weer de betontegels kan verlijmen?

Onder de betonvloer isoleren is helaas niet mogelijk omdat ik er niet onder kan komen.

Dit alles om extra hoogte op te bouwen zonder al te veel gewicht toe te voegen en een behaaglijker vloer temperatuur te hebben in voor- en naseizoen dmv isolatie.

Kortom, hoe kan ik het beste de vloer opbouwen zonder dat tegels gaan scheuren, verzakken of los komen te liggen en daardoor geluid gaan maken.

Bij voorbaat dank!

Gerard
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
ik zou een laag zandcementdekvloer op de isolatie aanbrengen. Deze laag moet (indien juist gekozen) minimaal 55 mm dik zijn.
 
  • Like
Waarderingen: GerardvdStelt
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu