XPS plaat direct op vloerbalken

JulesB

 • #1
Hi,

Ik wil mijn vloer gaan isoleren, gaat om de 1e en 2e verdiepingsvloeren van een pand uit 1920. Momenteel bestaat deze uit vloerbalken om de 60cm met daar dwars op houtenplanken.

Mijn plan is om een 5 cm XPS laag aan te brengen, daarop vloerverwarming aan te brengen, daarover een egalisatiemortel gieten en daarop een houten vloer ter afwerking.

Nu vroeg ik mij af of ik de houtenplanken die nu dwars over de vloerbalken liggen weg kan halen aangezien ik XPS platen ga neerleggen en daarop nog een laag giet.
Daarnaast vraag ik mij af wat voor een egalisatiemortel kostentechnisch het interessantst is en tevens geschikt voor houtenbalken ivm gewicht.

Hartelijk dank,
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Nee, planken laten liggen, xps is geen constructieplaat.
  Manier van opbouw is vragen om scheurvorming in de vloer.
   

  JulesB

  • #3
  En als ik zwaluwstaartplaten dwars over de balken leg maar met xps eronder, dus balk -> xps -> zwaluwstaartplaat? Zouden de houtenplanken dan wel weg kunnen of is het xps daar niet drukvast genoeg voor?

  Dank de snelle reactie!
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Xps is daar niet drukvast genoeg voor.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Je kunt dan net zo goed tussen de balken eerst isolatie aanbrengen zoals glas of steenwol, en dan de zwaluwstaartplaten op de balken, en daar vloerverwarming op leggen en een afwerk vloer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu