XPS-isolatie onder houten vlonders

Juriaan

  • #1
Goedemiddag,

Op het platte dak van mijn keuken (10 m²) wil ik een houten terras maken d.m.v. hardhouten regels en vlonders. De dakbedekking bestaat uit bitumen plakrollen met leislag (in goede staat).

Nu overweeg ik om onder de vlonders (merk verwijderd, mod) of XPS aan te brengen volgens het omgekeerd dak principe. Probleem is alleen dat door onvoldoende afschot er altijd een kleine hoeveelheid regenwater (± 1 cm, 2 m²) blijft staan na een bui. Overigens is dit na een halve dag meestal weer opgedroogd.

  1. Is het mogelijk om op deze manier isolatie aan te brengen, of blijft er dan altijd water aanwezig tussen de isolatieplaten en de dakbedekking door onvoldoende droging?
  2. Kan deze isolatie überhaupt langere tijd onder water staan?
  3. Is deze isolatie eventueel te verlijmen op bitumen?
Vr. Gr. Juriaan

Het genoemde merk is één van de vele op het gebied van omgekeerd dak XPS en dus is het merk overal vervangen door "isolatie". Zie ook XPS. Het genoemde merk is eventueel op te vragen bij een van de moderators.
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Het wordt vaker zo toegepast.

Let er wel op dat je een UV-blokkerende verf op de randen smeert of folie/dakbedekking neerlegt vóórdat je het hout monteert. XPS kan namelijk niet tegen UV!

Je hoeft het niet te verlijmen.

w.
 

Edwin 41

  • #3
Vragen naar isolatie die op de achterwanden van aquariums word gebruikt.

Je kan hem verlijmen geen probleem (met kit) tixophalt shell kit
en deze isolatie mag gewoon nat blijven ook voor het dak maakt dat niet uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu