Glaswolisolatie over EPS/XPS-isolatie heen

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #21
Hoe ligt deze kant van de kap ten opzichte van de zon.
Er is minder droging als de zon er haast niet op schijnt.
Wat ik me ook afvraag wat er voor folie is aangebracht.
Als deze dampdicht zou zijn zou er af en toe wat condens kunnen ontstaan.
Ik zie niet direct dat dit een probleem zou geven.
Is hier iets ontstaan of gegroeid door een samenloop van omstandigheden. :mrgreen:
*wgb*
 

System7

  • #22
Deze kant van het dak staat op het zuidoosten. D.w.z. tot ruim in de middag staat er zon op. En het is dampdichte folie. En die condens die je noemt zal dan toch tussen de folie en het dakbeschot ontstaan door warme lucht van binnenuit die condenseert op de koude folie? En toch niet tussen de folie en de tengel?

Ik laat de dakpan in elk geval vervangen (zo hoog ga ik bij nader inzien niet zelf mijn dak op). Ik neem aan dat het geen gek idee is om de - afwezige - tengel te vervangen door een nieuwe? Die prop ik dan wel ergens (in losse delen) tussen het dakbeschot en de panlatten in. Dan nieuwe folie ertussen en isoleren. En dan maar hopen dat dit de enige slechte plek in mijn dak is :(
 

System7

  • #23
Hier nog een opname van de situatie voordat ik de verrotte resten van de tengel tussen de folie en de panlat weggepeuterd had. Het rotten van de tengel is door de folie heen te zien. (foto is evenwijdig aan het dakbeschot genomen maar de boel staat dus onder een hoek van 30 graden :mrgreen: )

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #24
System7 schreef:
En die condens die je noemt zal dan toch tussen de folie en het dakbeschot ontstaan door warme lucht van binnenuit die condenseert op de koude folie? En toch niet tussen de folie en de tengel?
Maar is misschien wel van invloed geweeste op het eerste plekje in je dak.
*wgb*
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu