Trekt er een keer vocht in je kabel of je hangt een schilderij op de verkeerde plek... kun je een heel stuk uithakken. Je mag ook achterstevoren zittend poepen op de wc, het is echter nog steeds geen goed idee. Op YouTube staan heel veel filmpjes van Britse electriciëns die eindeloos bezig zijn om een doorboorde kabel te repareren. Met draad in buis kan dat gewoon in vijf minuten ipv drie dagen (haken, stucen, sauzen).
Erg jammer dat de Nederlandse normcommissie heeft gecapituleerd aan de 'smeer maar weg' landen.
Voor in de meterkast zijn er ook gewoon kabelzadels. Heb er vandaag ook een aantal gebruikt. (Opbouw)
Even voor de duidelijkheid: je bedoelt hiermee installatiekabels toch? Dus een XMVK- of YMVK-kabel met reeds geïntegreerde mantelbuis. Niet de losse draden, neem ik aan, of smeren ze die ook weg in UK, Polen en Duitsland??Kijk ook eens naar landen om ons heen... Zowel in de UK als in Polen / Duitsland worden installatiedraden zonder mantelbuis op de muur gezet en weggestuct. Niet ideaal, maar sneller in aanleg en daardoor vele malen goedkoper.
Deze zin snap ik niet. Het wordt toch juist goedkoper nu ze hebben toegestaan volgens de norm dat je installatiekabel weg mag smeren?Nogal wiedes; de normcommissie bestaat voor 80% uit commerciële partijen. Denk je dan dat het hun veel boeit als iets uiteindelijk voor een consument duurder blijkt te zijn..??
Bij NEN, de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut, verbinden we partijen en belanghebbenden en zorgen we ervoor dat zij komen tot afspraken die worden vastgelegd in normen en richtlijnen. Dit doen ze in nationale en/of internationale normcommissies.
Even voor de duidelijkheid: je bedoelt hiermee installatiekabels toch? Dus een XMVK- of YMVK-kabel met reeds geïntegreerde mantelbuis. Niet de losse draden, neem ik aan, of smeren ze die ook weg in UK, Polen en Duitsland??
Deze zin snap ik niet. Het wordt toch juist goedkoper nu ze hebben toegestaan volgens de norm dat je installatiekabel weg mag smeren?
En wat betreft die 80% commerciële partijen: heb je daar een bron voor? Ik lees hier namelijk slechts: "NEN is een zelfstandige, onafhankelijke stichting". https://www.nen.nl/over-nen