Olieradiator op xmvk kabel aansluiten, max 10A

Quesjer

  • #1
Huurcomplex met gemeenschappelijke voorzieningen. In onze drie logeerkamers waren CV-radiatoren geplaatst, maar dat werkte niet omdat de thermostaat elders zat. Vraag en aanbod ging hopeloos fout...
Daarom hebben we olieradiatoren aangelegd, met vanuit elke kamer door de kruipruimte een gezadelde kabel naar de meterkast. In de kamer een enkel opbouw-WCD. En de vraag om voor elke kachel een groep aan te leggen.
Nu wil de installateur maximaal 10 ampere groepen aanleggen. Omdfat het xmvk-kabel betreft, die "eigenlijk niet voor utiliteits-doeleinden gebruikt mag worden".

Dat betekent dat we onze 2500-kachels kunnen wegdoen.....Waarom mag er geen 16a groep? de xmvk-kabel is 2,5 mm 2 en de maximale lengte van een kabel is 10 meter. Die kachel is het enige wat op die groep komt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Dat behoor je met jouw electricien te overleggen...
 

Quesjer

  • #3
Jullie kennen de voorschriften hier toch wel? Ik vraag dus eigenlijk of het mag om een 2500 watt olieradiator aan te leggen met een xmvk-kabel. Op een 16a groep. Of waarom niet.......Helaas heb ik de installateur zelf niet gesproken, dan had ik het hem kunnen vragen. .Ik ben heus niet uit op een welles-nietes spelletje tussen "hier"en de installateur. Maar probeer uit te vinden waarom de installateur hiermee komt. Is daar een logische verklaring voor: prima, helder....
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Een installateur die ter plekke is komen kijken, kan altijd een beter oordeel geven dan wij via een forum. Bovendien beoordelen we geen werk van derden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu