WTW Zehnder 950 temperatuur

Dennisenanja

  • #1
Goedemorgen,

hopelijk mag ik deze vraag hier stellen. Wij wonen sinds kort in een nieuwbouw huis, grotendeels zelf gebouwd, en het was verplicht om mechanische ventilatie te nemen. Wij hebben gekozen voor een zehnder 950 met wtw. Of nou ja gekozen, de installateur heeft deze aanbevolen. Nu blies dat ding gister enorm koude lucht. Het was gewoon ijskoud binnen. We hebben vloerverwarming en ook daarvan is het nog zoekende hoe dit werkt.

Nu zag ik dat ik de temperatuur kan instellen op die wtw box. Hij stond op 20 graden. Wat is een beetje een lekkere temperatuur voor in de winter? 20 graden is dus te koud. Ik heb heel internet al afgezocht, maar kan het dus nergens vinden. Ik kan zelfs nergens vinden hoe zo`n ding werkt. Kan ik slecht tegen, maar dat ter zijde.

Kan iemand mij zeggen welke temperatuur het beste is? en waar ik op moet letten?

Groetjes Dennis
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou maar even een afspraak met de installateur plannen, waarbij hij je de werking en bediening van de systemen uitlegt.

Op afstand is daar weinig van te zeggen, en zomaar instellingen veranderen is al helemaal een slecht idee.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een paar dagen even klooien welke temperatuur lekker aanvoelt. De ketel en de kamerthermostaat die er nu hangt moest ik voor een prettig comfort op 22,5 zetten.
 

Dennisenanja

  • #4
Dank je wel Wgb. Ketel heb ik niet, heb een warmtepomp, maar de wtw kan ik wel hoger zetten. Ik zal het eens proberen wat goed aanvoelt voor ons.

Hessie, hij heeft de bediening ook uitgelegd (werking niet, maar dat is mijn vraag niet), alleen niet welke temperatuur er voor de winter geldt. Wij veranderen niet zomaar instellingen, alleen zetten wij de temperatuur hoger. Wat je dus gewoon kan doen en ook in de handleiding staat. Mijn vraag is alleen wat een normale temperatuur is in de winter.

D
 

Marcn88

  • #5
Je kunt de wtw wel op 25 gradennzetten maar dit gaat hij nooit halen want hij warmt koude buitenlucht op met de afgezogen binnenlucht maar zoals gezegd installateur terug laten komen om e.e.a goed in te stellen/regelen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu