Aansturen Zehnder Stork WTW unit WHR 950 Basis R

Blueznl

  • #1
In mijn huis zit een Zehnder Stork WTW unit WHR 950 Basis R en ik vroeg me af of het ding ook (extern) aan te sturen is.

Situatie nu:

Drie standen schakelaar op een lekker onhandige plaats :-)

Ik heb het systeem altijd op stand 2 (stand 1 ventileert te weinig).

Gewenste situatie:

A of B (ik zie twee opties)

A. Aansturen met een tiptoets of iets dergelijks, bij voorkeur draadloos, op een bereikbare plek. Het idee is dan om even op de toets te drukken, en vervolgens draait het ventilatie systeem dan een half uurtje op stand 3. Deze optie lijkt te bestaan voor nieuwere installaties, maar geen idee of dit nog naderhand in te bouwen is.

B. Aansturen met een domotica systeem. Ik heb al een Homematic systeem in mijn huis (voor de vloerverwarming) en zou dat ook kunnen gebruiken voor (tijdelijk) verhogen van de ventilatie snelheid. De Homematic kant krijg ik wel voor elkaar, maar kan ik de aansturen van de WTW aanpassen of aanvullen?

Wat voor spanning staat er bijvoorbeeld op die drie standen schakelaar? Heeft iemand een electrisch schema van de WHR950?

Ik zie in de aansluitschemas dat er ook een 'badkamerschakelaar' contact in zit, maar zie er niet zo een beschrijving van. Is dat misschien een optie?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Betere gapwerk Klusjesman?
 

Blueznl

  • #3
Euh... watte? Geen idee wat je bedoelt, misschien verkeerde thread?

Wilde dat ik wat te gappen had :-)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Gaat niet over u, @klusjesman post alle berichten vanuit Klusidee op Twitter.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu