WTW trillingvrij ophangen

Gerbie

  • #1
Ik heb een nieuw (oud) huis gekocht. Ik wil de CV ketel met aparte WTW op zolder ophangen. Nou is deze zolder klein en laag en is er niet veel plek om zowel de CV ketel EN de WTW aan de muur te bevestigen. Dit heeft wel de voorkeur om trillingen te voorkomen.

Mijn plan is nu om de CV ketel aan de muur te hangen en de WTW aan een sterk metalen frame te monteren. Dit metalen frame wordt dan aan de muur bevestigd. Hiermee kan ik voldoende ruimte creeren om ze beide op te kunnen hangen. Als dat frame van zwaar (4mm hoekprofiel) gemaakt wordt, gemonteerd aan de muur en middels rubber ringen/matten van deze muur acoustisch gescheiden wordt, lijkt het mij dat de eventuele trillingen worden gabsorbeerd door de rubber ringen/matten. Vooral als je verwijderd blijft van de houten vloer.

Ik ga deze vraag natuurlijk ook met mijn installateur bespreken, maar ik vroeg mij af of iemand hier ervaring mee heeft.


Dank voor jullie advies
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Iets zegt me dat staal averechts werkt. Als het niet op een steenachtig materiaal kan, zou ik denk ik de voorkeur geven voor hout. Maar misschien is een MDF-plaat tegen het (zware) stalen frame ook voldoende. Samen met de trillingsdempers.

Ben ook wel benieuwd naar andere reacties. Deze situatie heb ik nog niet eerder gezien. Kan je ook nog een foto plaatsen van de plek waar het moet komen, en een schets ervan?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Houd er wel rekening mee dat de buizen die op een WTW unit gemonteerd worden enorm dik zijn uitgevoerd en eveneens moeten worden geisoleerd.
Meestal bovenop gesitueerd zijn?

WTW unit neemt veel ruimte in beslag en ik hoor u over weinig hoogte op de zolder, meet het eerst goed uit voordat het achteraf blijkt niet te passen.

Vr Gr en succes ermee
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu