WTW & 3 standenschakelaar + 120 minuten timer in badkamer

ProofofD3ath

 • #1
Goedenavond klussers,

Ik heb een vraag waar ik al wat meer overgelezen heb hier op het forum. Maar toch niet zeker van ben.

Ik heb een WTW-systeem van Brink model "Renovent HR 4/0 RP Medium met bypass". Bij de bouw van mijn woning is er als meerwerk een 120 minuten timer in de badkamer geplaatst.

Dit was (eigenlijk) een oude kookwerker die aftelt naar 0 maar tot die tijd gaat de WTW naar stand 3 (hoogste stand).
Tot zover is het goed. Echter ben ik achtergekomen dat dit kookwekkertje vaak vastliep dus vervangen voor een digitale van Busch jaeger (aangezien alles daar al van was).

Daarbij komt (en dit was met de oude kookwerker ook al zo) dat als de 3-standenschakelaar in de keuken niet op 1 staat de 120 minuten timer niet werkt in de badkamer. Dit is zeer irritant.

Nu heb ik de installatie documenten erbij gepakt van Brink en dan valt mij het volgende op. Volgens Brink zou je op de WTW een 3-standenschakelaar moeten/kunnen aansluiten met een RJ11 of RJ12 afhankelijk van de schakelaar. Hierop zou ook een splitter aangesloten kunnen worden. Waardoor de hoogste stand opgepakt moet worden uit 1 van de 2 ruimtes (huis vs Badkamer).

Echter zoals eerder gezegd moet mijn 3-standenschakelaar in de keuk op stand 1 staan (wat de afwezigheidssand is) anders werkt de 120-minuten timer uit de badkamer niet. Daarnaast als ik op het WTW-systeem kijk lijken de schakelaars niet aangesloten te zijn met een RJ11 of 12 aansluiting. Nu jullie wat tekst en uitleg hebben omtrent de WTW heb ik volgens mij 2 opties:

1: Wat moet ik doen om het voor elkaar te krijgen dat de 120-minuten timer ongeacht de positie van de 3-standenschakelaar in de keuken het WTW-systeem op de hoogte stand zet (stand 3)?

2: Mocht optie 1 veel werk kosten dan vraag ik mij af hoe ik de 120-minuten timer kan laten werken als de 3-standenschakelaar op stand 2 staat in de keuken (want dat zal toch het meest voorkomen).

Ik hoop dat jullie een antwoord hierop hebben waarbij ik het liefst het meteen netjes doe (optie 1), maar als het veel tijd en geld gaat kosten zou ik voor optie 2 gaan. aangezien dat wellicht minder tijd en geld kost omdat het nu ook werkt maar dan op stand 1 in de keuken.

Tevens ben ik benieuwd naast het feit hoe ik het zelf zou kunnen/moeten oplossen, wat het op basis van mijn verhaal/vraag zou kosten als ik dit laat doen door een installateur.

Alvast bedankt voor het meedenken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kan er geen vochtsensor op deze box aangesloten worden?
   

  ProofofD3ath

  • #3
  quoten niet nodig - mod

  Dat kan ook maar dat is nu niet hoe het aangesloten is vanuit de bouw. Dus ik ben benieuwd met mijn 2 opties wat ik moet/kan doen om dit te fixen. Wellicht is een vochtsensor een derde optie. Maar dat is dan wel weer zonder van de timer in de badkamer.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Wat is het nut van de timer dan?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  Ventileren totdat het vochtpercentage laag genoeg is.
   

  ProofofD3ath

  • #6
  Is er nog iemand met antwoord/idee omtrent dit vraagstuk? Alvast bedankt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu