Woonkamer wordt niet snel warm

Herrie2000

  • #1
Ik zit met het volgende probleem. Als ik mijn cv aanzet dan duurt het erg lang (circa anderhalf uur) voordat mijn woonkamer warm is. Ik heb niet direct het idee dat het aan het vermogen van mijn radiatoren ligt aangezien het voor mijn gevoel lang duurt voordat ze op temperatuur zijn. ik heb hieronder een aantal gegevens.

CV: Agpo econpact 235c
Honeywell vision modulerend
Vrijstaande woning, redelijk goed geïsoleerd
kamer circa 110 m3
aangelegd met flexibele leidingen.

temperatuurverloop na opstart.

min - aanvoer - retour
00 - 23 - 17
01 - 27 - 18
02 - 30 - 19
05 - 33 - 22
13 - 41 - 31
20 - 56 - 39
30 - 76 - 54

Na een half uur heeft hij dus nog niet de gewenste 80 graden gehaald. Op dat moment beginnen de radiatoren warm te worden, de onderkant is na een uur nog niet warm.

Zijn dit normale waarden? en heeft iemand een idee wat er anders fout kan zijn aan mijn radiatoren?
 

StefanD

  • #2
Ik neem aan dat de temperaturen bij de ketel gemeten zijn? (En niet bij een radiator in de woonkamer)
Dan zijn de waarden niet eens zo gek: in een half uur is de hele installatie op temperatuur. Als de radiatoren in de woonkamer dan niet op temperatuur zijn, dan is er waarschijnlijk ergens een andere radiator die wel goed heet wordt en teveel water doorlaat, waardoor er relatief minder water naar de woonkamer gaat.
Probeer eens wat er gebeurt als je alle radiatoren, behalve die in de woonkamer, dichtdraait.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #3
Herrie2000 schreef:
Na een half uur heeft hij dus nog niet de gewenste 80 graden gehaald. Op dat moment beginnen de radiatoren warm te worden, de onderkant is na een uur nog niet warm.
Je installatie is niet in balans, inregelen is de oplossing in deze.
 

Herrie2000

  • #4
De kachels in andere ruimten zijn inderdaad eerder warm als die in de woonkamer. bedoelen jullie met inregelen dat je de toevoer naar je de snelst warme radiatoren iets knijp zodat deze minder snel warm worden en er meer druk over blijft voor radiatoren die verder in de lus zitten?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #5
Klopt
 

Herrie2000

  • #6
Klinkt wel heel logisch allemaal, hebben jullie enig idee wat zoiets kost? een richtprijs. Ik lees namelijk dat dit best lastig is om zelf te doen. Het gaat om 12 radiatoren.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #7
Staan diverse filmpjes op youtube over hoe je een installate een beetje kan inregelen , en onderwerp is heel vaak aan de orde geweest hier , gebruik zoekfunctie om wat info /tips na te lezen.
 

Herrie2000

  • #8
Dank daarvoor, heb ondertussen al het een en ander erover gevonden. Ik vroeg me ook nog af op welke stand de cv pomp het beste kan staan. hij stond op stand 3, of is dat ook weer afhankelijk van de retourtemperatuur na het inregelen.
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #9
:mrgreen: gaat wel makkelijk zo als je zelf ook al de goeie antwoorden vermeldt.
 

Ceeshobby

  • #10
Had je met je oude ketel het zelfde probleem. Je schrijft dat 1.30 duurt voor het warm is. Hoeveel graden moet je overbruggen. Hoe oud is je huis?

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #11
Vrijstaande woning, redelijk goed geïsoleerd
kamer circa 110 m3
Het gaat om 12 radiatoren.
Kloppen de gegevens die u vermeld heeft ?
12 radiatoren voor 110 m3 lijkt me wel erg veel.
 

Herrie2000

  • #12
Ja de gegevens kloppen, het huis is een vrijstaande woning van ongeveer 350 m3. De woonkamer is 110 m3. De woning is van rond 1890. Ik heb hem volledig gerenoveerd. Hierbij heb ik volledige isolatie toegepast op zowel de gevels als de ramen. Aan aantal jaar geleden is deze ketel erin gekomen en vanaf toen had hij het al. Ik heb me er alleen nooit echt in verdiept. De temperatuur die overbrugt moet worden is 4 graden, van 16 naar 20 en daar doet hij ongeveer 2 á 2,3 uur over. Andere radiatoren, zoals slaapkamer, worden wel snel warm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu