Witte vlekken

Ronny

Specialist Verwarming
  • #41
Bij ons is het onder de vloer in de kruipruimte en alleen op de plek onder de slaapkamer.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #42
Zo zie je hoe kritisch het kan zijn. De slaapkamer zou misschien net even een andere temperatuur kunnen hebben. Daarbij EPS is wat dampdicht minder poreus en wordt het vocht zichtbaar.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #43
Op den duur wordt de vloer daar ook 18 graden terwijl de kruipruimte verder ca. 20/21 graden is.
Condenseren is dan zonder goed isoleren niet te voorkomen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #44
Dus de vloer van de slaapkamer heeft aan de bovenkant een tempratuur van 18 graden en in de kruipruimte is deze 20/21graden.
Bij ons verwacht ik na een paar dagen lage temperaturen dat het water in de kruipruimte rond de 10 graden zal zijn. Helaas heb ik geen getal van de luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #45
We dwalen wat af, maar toevallig heb ik wel alle gegevens van de kruipruimte :-)
Op dit moment:
1705930679587.png


En in de zomer zal de kruipruimte nog warmer zijn.

PS, kruipruimte is 145cm hoog, volledig begaanbaar en met verlichting.
Ik kan dus precies zien wat er gebeurt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #46

AdW

  • #47
Niet 1 op 1 te vergelijken denk ik maar jaren geleden lagen achter het huis buiten grindtegels die exact dezelfde verschijnselen hadden. Hogedrukreiniger kreeg het uiteindelijk weg maar niet makkelijk. Nu er andere verharding ligt hebben we het daar niet meer maar op de betonklinkers langs de rand van het gras op diverse plekken nog steeds, wel willekeurig lijkt het. Wij hebben nu de aanname dat het van de mest of kalk komt in de tuin welke deels op bestrating komt met strooien of door tuinvogels/hond verspreid wordt. Hond hier loopt het ook wel eens mee naar binnen, zie je ineens binnen wat uit elkaar gevallen korrels liggen, heeft wwasrchijnlijk tussen de tenen in het haar gezeten. Misschien ene soort grindsteentjes gevoelig voor en andere niet
 

Denise123

  • #48
Hallo allemaal,

We weten denkelijk de oorzaak. Mijn man heeft verschillende plekken uitgekapt en op die plekken is het grind nat. Dit door het veel schrobben van mij. De witte plekken zijn dus zijn een gevolg van het vocht, wat het ook voor reactie is. Helaas moeten we de grindvloer uitkappen en een nieuwe vloer leggen. Bedankt het meedenken allemaal.

Groetjes
 

Charel

  • #49
Hopelijk nu geen ambras in het huidhouden :wink:
 

Denise123

  • #50
Haha, het is wat het is. Kunnen nu toch niet meer terug kijken helaas.
 

Sander 1972

  • #51
Mooie les voor iedereen, en nieuwe grindvloer over de oude smeren is geen optie. Het vocht kan niet weg, mocht die er onder komen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu