Witte vlekken leistenen vloer.

Steef27

  • #1
Hallo,

In onze badkamer ligt een leistenen (denk ik) vloer. Deze heb ik, om kalk te verwijderen, schoongemaakt met een sopje met azijn. Nu vertoond de vloer grote witte vlekken. De vlekken voelen ook ruwer aan dan de rest van de vloer.
Heeft iemand een suggestie voor het verwijderen van de vlekken??
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Azijnzuur reageert niet alleen met kalk, maar met veel steensoorten. Dat betekent dat er nu mogelijk geen vlek óp de vloer is ontstaan, maar dat de toplaag van de vloer is weggevreten. Hier kunnen schoonmaakmiddelen helaas niet tegen helpen. De enige manier om een ingevreten toplaag permanent te behandelen is de vloer op die plek opnieuw te slijpen/polijsten.

Wanneer het zeer oppervlakkig is kunt u proberen om de vloer wekelijks met groene zeep te wassen. De vettige bestanddelen uit de zeep zullen na verloop van tijd de poriën in de steen sluiten en een oppervlakkige waas wegnemen. Het neutrale karakter van groene zeep tast bovendien de vloer niet verder aan.

Tot slot is kalkuitslag bij nieuwe leistenen vloeren normaal vanwege het drogingsproces, maar uit uw opmerking dat u niet zeker weet of het een leistenen vloer is ga ik er vanuit dat de vloer al lang geleden gelegd is.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Plaats anders even een foto van de vloer en de vlekken.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Bij natuursteen moet je echt opletten met de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. ook chloor kan desastreus zijn bijvoorbeeld.
 

Lymie

  • #5
Je kunt de witte vlekken ook opnieuw polijsten. begin met korrel 40 en ga door tot korrel 400. Hiermee schuur je de aangetaste plek eruit en zoet je de vloer opnieuw. En nooit meer met azijn op natuursteen. Als je in het vervolg hardnekkige vervuiling hebt, maak het schoon met staalwol O of OO (gewoon bij de bouwmarkt te krijgen)
 

Mxxl

  • #6
Leisteen is een steensoort waar geen kalk in zit, deze zal ook niet reageren met azijn, waarschijnlijk is de vloer die jij hebt van Belgisch hardsteen, lijkt er wel een beetje op, dit is een zeer sterk kalkhoudende soort, deze mag je absoluut niet schoonmaken met azijn. Laat anders even een foto zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu