Witte vlekken verwijderen op parketvloer

TvdB

  • #1
Hallo allemaal,

Na het verven van de keuken zijn er veel verfvlekken op onze parketvloer gekomen. Nu hebben we al een paar keer geprobeerd om de vloer flink te boenen met een schuurspons + allesreiniger. De verfvlekken lijken nu weg, maar er zijn nu nieuwe witte 'vlekken'. Bijgevoegd twee foto's.

Iemand een idee hoe we hier nu vanaf komen? Aangezien we net nieuw in het huis wonen willen we ook vermijden dat we de vloer beschadigen/geheel opnieuw moeten schuren.

Dank voor het meedenken!

WhatsApp Image 2022-01-17 at 16.35.29 (1).jpeg WhatsApp Image 2022-01-17 at 16.35.29.jpeg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Had je de vloer niet afgedekt dan tijdens het verven?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Beschadigd is de vloer al.........
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Volgens mij heb je de lak/afwerking van de vloer afgeschuurd. Een schuursponzen en allesreinigers zijn veel te agressief voor een houten vloer. Om eraf te komen zul je dus de vloer moeten schuren en behandelen.

Weet je trouwens zeker dat het parket is? Het lijkt eigenlijk meer op laminaat, maar dat kan ook optisch bedrog van de foto zijn.
 

Fmrama

  • #5
Als het een massief houten vloer is, die niet is gelakt, zou je parketvloer was kunnen proberen. Geheel weg krijg je het denk ik niet direct. Een paar keer herhalen per jaar zal het verminderen.
En als het kale schuurvlekken zijn van het schuursponsje, zou je op een stukje kunnen proberen de glans iets terug te krijgen met polijsten met schuurwol/staalwol. En dan wax erover.
 
Laatst bewerkt:

TvdB

  • #6
Dank voor de reacties!

@Peter Ondanks afplakken toch niet voorkomen om verf naar binnen te lopen ;).

@Impie Bedankt voor je advies. Als ik de plekken nat maak met een klein beetje water krijgt het wel weer dezelfde kleur als de rest van de vloer. Past dat ook bij jouw beeld dat de lak/afwerking er af is geschuurd? Zou het ook oplosbaar zijn door alleen de 'kale' plekken te behandelen met olie o.i.d.? Ik wil vermijden de gehele vloer opnieuw te schuren.

Ik ben echt een leek wat houten vloeren betreft, dus alle advies is welkom.

@Fmrama Thanks, ik zal mij eens verder verdiepen in polijsten + waxen, nog geen ervaring mee.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #7
Als de kleur weer correct is als je de plekken nat maakt, dan klinkt dat inderdaad alsof je een doffe plek hebt gecreëerd met de schuurspons. Je kunt het dan misschien wel 'oplossen' met olie of was, maar dat blijft een lapmiddel. Die plekken zullen namelijk anders gaan slijten dan de rest van de vloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu