Wisa toilet met inbouwreservoir blijft lopen door groen klep

Klusnitwit

 • #1
Hallo,
Hier de zoveelste vraag over een doorlopend toilet. Toch kon ik mijn probleem niet in eerdere berichten terugvinden, maar misschien komt dat ook omdat ik de officiele namen voor alle onderdelen niet weet.

Het gaat dus om een toilet met wisa inbouwpaneel. De oorzaak van het doorlopen zit 'm in dat een groen 'klepje' / 'pieletje' blijft hangen achter een rand bij het gebruik van de grote spoelknop. Pas na een paar keer flink op de knop meppen, schiet het klepje meestal weer terug.

Dit is het paneel:En hier zie je hoe het pieletje blijft hangen.Het is een beetje vaag, maar dat groene randje blijft dus op dat zwarte randje hangen. Iemand die een paar klusjes kwam doen in huis heeft wat vaseline op de zwarte rand gesmeerd zodat het groene klep makkelijker over het zwarte randje heen glijdt, maar dat heeft natuurlijk maar heel even geholpen.

Alvast bedankt voor iedereen die de moeite neemt om op deze vage beschrijving te reageren.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Heeft iemand advies ?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Ik heb me even in verdiept ben niet goed in woorden vandaar wat aangepaste foto`s en tekening  zie montage tekening:  en belangrijk is dat bij installeren er niet is aan getrokken  Ook zit er iets niet goed in bevestiging van dat groene ding er zit aan 1 kant geen nokje op zie evt tekening

   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu