Wipkip Alkyd of Acryl?

Tonbricoleur

  • #1
Hallo schilders
Ik ben momenteel in Frankrijk bezig een aantal 'wipkippen' op te knappen voor een camping. Ik ben nu in de fase van het schuren en plamuren. Het valt mij op dat het oppervlak van de elementen (hobbeleend, jumbo en andere) een beetje plasticachtig aanvoelt. Dat doet me vermoeden dat er acrylverf voor gebruikt is door de fabrikant (Kompan) Ik heb uitgebreid op hun site gekeken, maar zelfs in de technische bladen staat dat niet.
Weet iemand of 'wipkippen' altijd met kinderveilige, 'milieuveilige' en dus acrylverf zijn behandeld? Of is het een wonderbaarlijke fabrieksmatige coating van het een of ander...
Het probleem is, dat ik al alkydverf heb ingekocht en dat schijnt absoluut niet over acrylverf te mogen...
Hartelijk dank vast!
 

EGeen

  • #2
Ik zou zo zeggen, maak een proefvlakje.

Het idee dat alkyd niet over acryl mag klopt opzich. Maar met een eventuele tussenlaag (of zelf zonder al is dat altijd uittesten) kan dit opzich wel. Zorg er voor dat de ondergrond goed vetvrij en zeer goed opgeschuurd is. Als het al een zeer oude acryl laag zou zijn zie ik dan al wat minder snel problemen.
 

Tonbricoleur

  • #3
Hartelijk dank.
Ik heb ondertussen de op deze site beschreven acryltest gedaan, het lijkt toch wel alkydverf: met de blower komt de verf in kleine brokjes los, maar gaat niet 'borrelen'.
Enfin, inderdaad goed geschuurd en nu maar zien...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu