Sneldrogende alkydverven: wat is jullie ervaring?

marijnwi

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met sneldrogende alkydverven. Ik zit er aan te denken om voor een schilderproject (buiten) gebruik te gaan maken van sneldrogende grondverf. Ik lees op internet dat het nadeel van een sneldrogend product is dat het minder mooi vloeit dan 'normaal' drogende verf. Echter vraag ik me af of dit een probleem is, aangezien je in het geval van grondverf de kwaststrepen na uitdroging weg kan halen d.m.v. schuren. Bij aflak is dit natuurlijk anders. Het gaat mij dus echt om sneldrogende grondverf.

Of zie ik iets over het hoofd? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en meningen!

Groetjes,

Marijn
 
Laatst bewerkt:

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
vrijwel alle verf op waterbasis droogt heel snel
(ps. stofdroog is niet het zelfde als hard)
 

marijnwi

  • #3
Dankje voor je reactie Boertje125. In mijn bericht ben ik vergeten te vermelden dat het gaat om een buitenschilderproject, waarbij ik wil gaan werken met een alkydverf.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
In de verf business is snel niet duurzaam. Bovendien brengt u verf niet op om die er weer af te schuren tot de strepen weg zijn. Sneldrogende alkydgrondverf gebruikt u om blank geschuurde delen te gronden. Delen en reparaties dus,geen hele kozijnen ,boeidelen of deuren.
Mooie vloei is er niet bij, daarvoor verdampt de verdunning te snel waardoor kwast strepen ontstaan. Neem gewoon een goede kwaliteit hoogvullende grondverf.
 
  • Like
Waarderingen: Erik_07
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu