Wifi tijdschakelaar kan wifi uit?

henry29

  • #1
Ik wil voor de kids de TV aansluiten op een wifi tijdschakelaar zodat de TV op tijd uit gaat. Als ik middels mijn mobiel het apparaat geprogrammeerd heb, kan de wifi verbinding dan uit? Deze gaat 's avonds namelijk ook uit. schakelt het apparaat dan nog in en uit?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat hangt er van af of de schakelaar zelf een controller bevat of dat je toestel de controller bevat.

In het eerste geval werkt het toestel na instellen via wifi autonoom.
In het 2e geval stuurt jouw toestel via wifi het commando om te schakelen.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Dat hangt volledig af van welke schakelaar je gebruikt hebt, maar bijna altijd is dat niet zo. Mocht je deze functionaliteit willen hebben, zul je een Zigbee-schakelaar moeten gebruiken met een bijbehorende bridge die zonder cloud kan werken. Simpeler en misschien nog beter is een ouderwetse analoge tijdschakelaar.

Een andere optie die je hebt is een gescheiden WiFi-netwerk (als het niet vanwege stralingsfobie gedaan wordt); bijna alle routers hebben deze functionaliteit tegenwoordig. Dan schakel je het gasten/kindernetwerk uit op bepaalde tijden maar behoudt je de functionaliteit op je andere netwerk.
 

henry29

  • #4
Ik ga geen reclame van de verkoper maken maar het gaat om de Smartify slimme stekker is er één en kost 18,99 ik weet het nog niet.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
Voor zover ik weet gaat het daarmee niet lukken zonder WiFi.
 

Evenwatanders

  • #6
Wat is erop tegen om het gewoon te proberen?

De 'slimme stekker' programmeren op een of ander programma dat over 10 min ingaat en daarna 10 min duurt, vervolgens de wifi uitschakelen. Schakelt dat ding netjes in en uit dan heeft ie de wifi niet nodig, doet ie dat niet, dan heeft ie de wifi er dus blijkbaar steeds bij nodig.

Tenzij je het artikel nog niet gekocht hebt. In dat geval zou je de vraag ook even aan de verkoper kunnen voorleggen.
 

Blof-fan

  • #7
Ik heb bij ons thuis alle apparaten op een MAC filter zitten. En omdat onze router alle MAC adressen kent van de aangesloten apparaten heeft onze router ook een functie waarmee ik de tijd van elke apparaat kan beperken.

Er hoeft dan geen heel netwerk in of uit geschakeld te worden, maar elk apparaat kan apart in of uit geschakeld worden op een bepaalde tijd.
Een functie die ik intussen al meermaals heb geprezen en m'n kinderen al meermaals hebben vervloekt :mrgreen:

Maar goed, die functie moet dan natuurlijk wel net op jou router zitten...



EDIT: Excuus, ik begreep de vraag verkeerd lees nu pas dat je via WiFi wilt schakelen en niet het WiFi zelf wilt in en uit schakelen...Dan heb je aan mijn reactie niet zoveel :roll:
 

henry29

  • #8
Heb thuis een digitale tijdschakelaar die goed werkt die je op allerlei manieren kunt programmeren, hij werkt goed maar het is erg lastig omdat ik regelmatig een ander programma moet maken. Om de schakelaar doe ik een zak met een tierap anders trekken ze de stekker er uit en doen die in een ander stopcontact. Als ik iedere keer dat ding moet verpakken is dat lastig.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #9
Werk je nog met coax, met digitale ontvangers bedraad of met WiFi digitale ontvangers?
 

henry29

  • #10
met hdmi kabels
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #11
Oké, en waarop wordt de HDMI op aangesloten?
(dus niet de kant waar de TV al aan zit)
 

henry29

  • #12
Zit aangesloten op een een ziggo receiver.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #13
Blof-fan schreef:
EDIT: Excuus, ik begreep de vraag verkeerd lees nu pas dat je via WiFi wilt schakelen en niet het WiFi zelf wilt in en uit schakelen...Dan heb je aan mijn reactie niet zoveel
Misschien toch wel. Veel TV's schakelen vanzelf uit als er geen ingangssignaal meer binnen komt.
Dus de Wifi voor de kinder TV op het gastnetwerk en deze schakelen tussen de gewenste tijden (dat doe je dus in je modem/router) en de kans is groot dat de TV vanzelf mee uit gaat.
 

henry29

  • #14
Kan ik dus het gastnetwerk programmeren wanneer de wifi daarvan uit gaat? Ik weet ook niet wat het voordeel is van het gastennetwerk, gasten zitten bij ons op het algemene wifi netwerk dat terzijde.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #15
Je gebruikt een gasten netwerk zodat gasten niet in jouw netwerk kunnen neuzen.
Zij kunnen jouw aangesloten apparatuur niet zien en dus de mogelijke schadelijke software op hun apparaten kunnen jouw netwerk niet besmetten of afluisteren op zoek naar gegevens om bv. Je bank te plunderen of andere fraude te plegen.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #16
Het heet toevallig een gastennetwerk, maar er zijn natuurlijk veel meer toepassingen dan de naam doet vermoeden. Of je de tijden kan programmeren zal van je router afhangen; daarvoor zul je even daarop in moeten loggen en kijken naar wat zoal mogelijk is. Het privacyverhaal is in dit geval niet zo relevant.

Het voordeel van het gastennetwerk is dat je dat dus apart van het hoofdnetwerk kan uitschakelen. Als je kinderen alleen op het gastennetwerk kunnen (omdat ze het wachtwoord van het hoofdnetwerk niet weten) heb je dus op die manier de controle zonder dat je eigen apparaten zonder internet komen te zitten.

Maar goed, misschien zijn opvoedkundige oplossingen in dit geval wat simpeler.
 

Blof-fan

  • #17
Ik gebruik het gastennetwerk juist voor mijn gasten.

Zoals gezegd gebruik ik een MAC filter op mijn hoofdnetwerk (wat zowel 2,4Ghz als 5Ghz is) zodat in principe alleen bekende apparaten op het netwerk kunnen. Er zullen voor de geoefende hackers vast manieren zijn om zo'n filter te omzeilen intussen, maar goed het is toch een extra laagje beveiliging en die profi hackers verwacht ik niet zomaar bij mij in de buurt :lol:

Maar ik ga natuurlijk niet van iedereen die bij mij te gast is het MAC adres in dat filter zetten, dus het gastnetwerk werkt zonder MAC filter. Dus als ze het wachtwoord van mijn gastennetwerk hebben kunnen ze er in principe zo op en blijft het inderdaad gescheiden van mijn hoofdnetwerk. En het gastennetwerk gebruikt alleen het 2.4Ghz netwerk zodat de snellere verbindingen voor mijn eigen apparaten voorbehouden blijven. Ik vind zo'n gastennetwerk dus best ideaal. :mrgreen:

Maar intussen gaat dit een beetje langs de vraagstelling van de Topic starter heen denk ik...:roll:
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #18
Let op met het gasten netwerk.
De aangesloten digitale ontvangers werken niet altijd werken in een gasten netwerk.
Routers van providers hebben vaak een andere VLAN die gebruikt wordt alleen voor de
aangesloten digitale ontvangers. Daar zie je niets van, maar de router weet zelf dat de
digitale ontvanger toegewezen moet worden aan een andere VLAN.
Ook wordt er in dat netwerk IGMP snooping gebruikt.

Als je de ontvangers op het gasten netwerk zou zetten dan is de kans groot dat het niet werkt.
 

henry29

  • #19
The Headhunter: Ben niet bang voor hackers binnen mijn gasten, die hier komen zijn betrouwbaar en je moet heel wat in je mars hebben om in te breken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #20
Je gaat zelf is wel betrouwbaar maar is hun hardware dat ook?
Ze hoeven maar een spel op hun toestel te hebben met spyware erop en elke hacker kan jouw netwerk besnuffelen en besmetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu