Whirpool vaatwasser komt naar voren

Sandy75

 • #1
Hallo allemaal,
Hoop dat hier een handig iemand is die mij kan helpen met een probleem.
Toen ik vanavond de vaatwasser aan het uitpakken was en de onderste lade bijna leeg had pakte ik het mandje van het bestek en zag de machine schuin naar voren kantelen, toen ik daarna ook de bovenste la uitschoof kwam hij nog verder in beweging en ging aan de bovenkant helemaal naar voren hangen.
iemand enig idee hoe dit op te lossen is??? Ook sluit hij af en toe niet goed en komt dan tegen de bovenplint aan. Na drie jaar verder nooit iets mee gehad, is een brugman keuken door hun geplaatst.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Een inbouwvaatwasser hoort normaalgesproken aan het blad erboven bevestigd te worden met 2 (meegeleverde) beugeltjes. Is het een bovenblad waar niets in geschroefd kan/mag worden (bijv. graniet) dan kunnen die beugeltjes ook gebruikt worden om de vaatwasser aan de zijpanelen van het inbouwblok te bevestigen.

  Indien de vaatwasserdeur tegen het blad erboven aan komt tijdens openen, is deze deur waarschijnlijk niet goed afgesteld tov. de deur van de vaatwasser zelf.

  Instructies hoe de deur af te stellen horen te staan in een bijbehorende inbouwhandleiding. Daar vind je ook de instructie voor de bovengenoemde beugeltjes.

  Ik zou kunnen proberen of ik een dergelijke handleiding ook online voor je kan vinden, maar zonder gegevens van de vaatwasser (vooral het servicenummer / 12 NC-code, 85.....) begin ik helemaal niets. Het is toch al wat lastig, want deze fabrikant heeft voor lang niet alle modellen die inbouwhandleidingen online beschikbaar.

  Eventueel zou je wat foto's van de deur en van de inbouwsituatie kunnen plaatsen, dat helpt vakmensen (ben ik zelf niet) om je advies te kunnen geven. :wink:
   

  Sandy75

  • #3
  Alvast bedankt voor je bericht, we hebben inderdaad een blad van graniet en zien aan de bovenkant wel twee kleine hoekjes die inderdaad niet vast zitten, dat is ook de kant die schuift. De boekjes hebben we helaas niet meer na drie jaar verwacht je niet dat hij opnieuw geinstalleerd diend te worden. Gaan op zoek naar een monteur aangezien de garantie ook verlopen is van brugman.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Nou ja dan kan ik alleen maar zeggen: hopelijk vind je iemand die je goed kan helpen.

  We hadden graag even meegekeken of je het zelf zou kunnen oplossen, maar nogmaals: zonder gegevens zal dat niet gaan lukken.

  Typegegevens staan bij Whirlpool vaatwassers trouwens meestal op de rechterzijkant van de deur. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu