WerkingThermostaatkraan met 22 MM binnendraads aansluitingen

Nightcap

  • #1
Mijn oog is gevallen op een thermostaatkraan waar voor warm en koud een 22 mm buitendraads aansluiting ingedraaid moet worden.
De uitgangen zijn ook 22 mm. Aangezien nieuwbouwwoningen tegenwoordig niet meer uitgerust worden met deze mega leidingen is mijn vraag; alle aanvoer leidingen knijpen naar 15 mm met een koppelstuk, wordt dan de werking van de thermostaat teniet gedaan. Tenslotte het huis van de thermostaat is gevuld, invoer is hetzelfde en uitvoer is hetzelfde.
Ons huis is voorzien van stadsverwarming en zodoende dus ook de warmwatervoorziening. Er is een koudwaterleiding van 22 mm aanwezig echter de warmwater is 15 mm.
Momenteel 8 liter warm water per minuut denkende aan 10 liter warm water per minuut wat ongeveer 22-25 liter 38 gr warm water per minuut moet opleveren.

Hoofdzaak is kunnen we de leiding knijpen zonder verlies van de thermostaatkraan en toch 20 liter gecombineerd (lees 38-39 gr) warm water houden.

misschien ben ik niet volledig maar sta altijd open voor aanvullende info

Charles
 

Xr8

  • #2
Er bestaan muurplaten 22 x 3/4. Hierop kun je elke thermkraan op aansluiten met een hartafstand van 15cm. Deze zijn normaliter voorzien van een wartel 3/4. Weet alleen niet of deze ook bestaan met buitendraad. Zoniet dan kun je het met een messing dubbele nippel oplossen van 3/4.

Je hebt het over 10l water. Is de wisselaar in de tapwaterunit in staat dit te maken met de aangeboden temperatuur stadsverwarmingswater?

De thermostaatkraan zal in principe gewoon werken. Een warmwaterleiding van 22mm geeft wel veel water/energieverlies en verlengt de wachttijd nogal.

Succes.
 

Nightcap

  • #3
Dank voor je antwoord, hier kan ik wat mee.

Eneco biedt de mogelijkheid om van 8 naar 10 liter warm tapwater te gaan. Maar dat moet dan wel door een 15mm leiding, nu vraag ik me af of de doorsnee van de warmwaterleiding wel 10 liter per minuut aankan.
 

Xr8

  • #4
10 liter moet wel door 15mm kunnen. Eea is afhankelijk van de druk van het water maar zou geen probleem moeten zijn lijkt mij.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu