Werken met oude stalen CV leidingen

M.houthuijzen

 • #1
Ik heb in mijn huis allemaal oude stalen CV leidingen waarop schroefdraad getapt lijkt te zijn (krachttermen, ook op deze manier, verwijderd, mod)

Hoe moet ik hiermee werken als ik bijvoorbeeld een radiator wil laten vervallen cq. verplaatsen? Kan ik knelkoppelingen gebruiken of moet ik zelf schroefdraad gaan tappen of zijn er nog andere mogelijkheden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit

  • #2
  De buizen die niet meer nodig zijn losdraaien en een passende blindstop indraaien. De installateur heeft ze vast wel liggen.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Geef om te beginnen zo exact mogelijk aan, wat de diameter van die leidingen is (bij voorkeur meten met een schuifmaat).
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Maten meest voorkomend voor dikwandig gefitte buis is nl.
  3/8",1/2" 3/4" 1"
  Gangbare types is 1/2" en 3/8"

  Je gebruikt hiervoor een stop deze heeft buiten draad of een dop die heeft binnendraad.

  Het word met behulp van hennep en fitters kit gemonteerd het kan ook met teflon tape.
   

  Xr8

  • #5
  Indien het een gefitte installatie is dan kunt u de buizen uit de hulpstukken draaien, let hierbij wel op dat er niet een andere verbinding ook verdraait, dit ivm lekkages.

  De vrijgekomen binnenschroefdraad is af te doppen met een bijpassende plug. Wanneer u hierop een nieuwe radiator wilt aansluiten dan kunt u met een puntstuk een overgang maken naar 15, of 22 mm knel.

  Hieruit kunt u dan gewoon verder gaan met dunwandige buis.

  Indien het gelast is dan zult u draad moeten (laten) snijden, of kunststof overgangs ringen gebruiken, weet niet of deze bij de bouwmarkt zijn te krijgen, ben zelf meer een voorstander van draadsnijden, maar dit is niet altijd mogelijk ivm de ruimte.

  Succes ermee.
   

  Jfhorst

  • #6
  Ik heb zo'n zelfde situatie gehad. Mijn hele CV installatie was ook gelast. (Wel oerdegelijk overigens). In de kruipruimte had ik buizen van zo'n 35 mm (uitwendig).
  Bij de installateur heb ik toen advies gevraagd en een dergelijk stukje buis meegenomen. Ik heb toen twee normale knelkoppelingen meegekregen waarbij aan één zijde de normale knelring werd vervangen door een nylon (blauw) ring. Dit werkte perfect en zit nu meer als drie jaar potdicht!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu