Bosch HRC 35 TOP wil niet modulerend werken met Bosch EasyConnect

Dnyvdm

  • #1
Ik heb een Bosch HRC 35 TOP met de OTM-1 Opentherm module geïnstalleerd. De connector voor de module heb pas op de CV aangesloten toen ik de Bosch EasyConnect thermostaat samen de EasyConnect adapter ben gaan installeren.


De draaden die voorheen naar de aan/uit aansluiting van de CV gingen aangesloten op de EasyConnect adapter aangesloten op de aansluiting voor de thermostaat

De O en T op de CV in de Opentherm module aangesloten op de Opentherm aansluiting van de EasyConnect adapter.

Na het aanzetten gaat de EasyControl adapter led na 20-30 seconden naar niet-fel groen wat zou betekenen dat de communicatie succesvol is opgezet met de CV en de thermostaat.

De CV gaat in de 1e instantie normaal aan, maar geeft na 1 a 2 minuten een A8 foutmelding waarna deze start met verwarmen en daar niet meer mee stopt.

A8 volgens Bosch handleiding: CAN-communicatie onderbroken - Controleer verbindingskabel, busmodule en regelaar.

Volgens Bosch zou deze combinatie moeten werken met de EasyConnect Adapter en een OT aansluiting op de Bosch HRC.

Iemand nog suggesties of tips hoe ik dit kan oplossen? Voorlopig even via aan/uit aangesloten en dan werkt het wel maar ik wil graag de CV modulerend kunnen aansturen.
 
Laatst bewerkt:

CWunit

  • #2
Hoi, ben jij er nog uitgekomen met de aansluiting. Ik loop nu tegen hetzelfde probleem aan en denk dat ik de kabeltjes in de ketel net anders in moet steken. Weet jij of dat zo is?

Op de foto zie je hoe de ketel nu met de adapter verbonden is

20231124_120753.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu