Welke receiver voor 4 luidsprekers

GG25

  • #1
Ik wil mijn 4 bestaande luidsprekers aan een nieuwe receiver hangen.
Kan dit ook op een receiver met 5 luidspreker uitgangen (home cinema).
Het gaat me dus puur om het geluid. Een home cinema systeem is niet aan de orde.
 

Buurman-Buurman

  • #2
Als deze genoeg vermogen heeft voor de speakers lijkt me dit geen probleem, je zou wel moeten kijken of de versterker naar alle kanalen het zelfde geluid stuurt, met mijn versterker kan ik de optie all channel stereo kiezen en dan gaat dat perfect... als je zoals jij wil enkel voor geluid maar niet voor het surround effect speakers op een surround versterker aansluit en je kan de niet op all channel stereo zetten denk ik dat hij in een surround effect je geluid gaat afspelen wat hier dus niet de bedoeling is.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
En kijk even op de reciever en luidsprekers of die 8 of 4 ohm zijn.als je luidsprekers 4 ohm zij heb je een hele zware versterker nodig
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Een home cinema systeem stuurt niet naar alle kanalen hetzelfde geluid. Vaak zijn ook niet alle kanalen gelijkwaardig qua versterking.

Als je dus puur voor muziek gaat, kun je beter een goede stereo receiver kopen,die geschikt is voor het aansluiten van twee luidsprekerparen.

De geluidskwaliteit van een gewone stereo receiver is vaak ook beter bij de weergave van muziek dan van een home cinema variant.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #5
Helemaal mee eens mn22
 

Imco

  • #6
In geval van dezelfde speakers met een impendantie van 8 of 16 ohm kun je de luidspreker gewoon per 2 parallel op de versterker aansluiten. De versterker "ziet" dan 2 luidsprekers van ongeveer 4 of 8 ohm (afhankelijk van of je luidsprekers 8 of 16 ohm zijn).
Zijn het dezelfde luidsprekers en zijn ze 4 ohm dan zou je ze eventueel in serie kunnen plaatsen. Je versterker "ziet" dan 2 luidsprekers van ongeveer 8 ohm.
Dit kan met elke huis-tuin-en-keuken versterker. Als het hard moet gaan let dan wel even op het maximaal te leveren vermogen van de versterker.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #7
Kijk anders in de handleiding van de versterker ,je hebt een stabiele versterker als ie aan 4 ohm haast twee keer zo veel vermogen levert als aan 8 ohm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu