Welke merken hebben nog een hangend toilet met hartmaat 23

Jansen2272

  • #1
Beste klussers,

Na mijn vorige avontuur maar besloten meteen de hele toiletpot te vervangen.
Vandaag werd de nieuwe pot geleverd, maar hartmaat 18 i.p.v. 23, dus deze mag weer retour.
(Mijn aanname dat de ophanging wel universeel zou zijn was dus duidelijk de verkeerde.)
Nu zit ik te kijken naar potten met hartmaat 23, maar de spoeling lijkt wel erg dun.
Ik wil eigenlijk heel simpel diepspoel met spoelrand en gewone ophanging (hoeft niet blind te zijn).
Maar gaat dit lukken? Welke merken hebben überhaupt nog potten met hartmaat 23?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk toch echt dat je zoiets zelf moet uitzoeken, want in dit forum zijn dergelijke adviezen, dus welke merken aan bepaalde eisen voldoen, niet toegestaan.

Maar misschien heeft er iemand wel advies om de meer voorkomende hartmaat te gebruiken en wat daar dan bij komt kijken in jouw situatie. Waarvoor ik dan verwijs naar de afbeelding die je in november hier hebt geplaatst:


Ik neem aan dat het over dezelfde situatie gaat?
 

Pvr

  • #3
Dura.....t heeft ze gewoon
 

Fmrama

  • #4
Effe googlen op ‘wc pot 23 cm’ en ik kom ze al tegen. :wink:
 

Dimkal

  • #5
Je kunt ook de draadeinden verplaatsen op het frame naar hoh 18cm. Even voorzichtig gaatje boren in de tegel 2,5cm ernaast. Het frame is hiervoor voorbereid. Alleen even controleren of de nieuwe pot de oude gaten ook afdekt maar dat moet haast wel lukken.
 
  • Like
Waarderingen: Jansen2272

Jansen2272

  • #6
Ja, als ik ga Googlen kom ik ook meerdere potten tegen inderdaad. Dat is het probleem niet. Maar die ik vind zijn allemaal rimless of blind of veel duurder dan toiletten met een hartmaat van 18.

Maar mocht alles mislukken is het wellicht beter (en niet veel duurder) om ook maar meteen een nieuw inbouwreservoir te plaatsen i.p.v. een pot te kopen die niet helemaal naar de zin is maar wel de juiste hartmaat heeft.
Dimkal schreef:
Je kunt ook de draadeinden verplaatsen op het frame naar hoh 18cm. Even voorzichtig gaatje boren in de tegel 2,5cm ernaast. Het frame is hiervoor voorbereid. Alleen even controleren of de nieuwe pot de oude gaten ook afdekt maar dat moet haast wel lukken.
Oeh, dit is heel erg interessante informatie. Ik wist niet dat dit ook een mogelijkheid kon zijn. Die oude gaten worden door de nieuwe pot zonder twijfel afgedekt. En die draadeinden draai je gewoon in het frame? Die hoeven aan de achterkant niet vastgezet te worden met een moer o.i.d.?
 

Dimkal

  • #7
Als je een typenummer of ff een foto plaatst van bedieningspaneel en of binnenzijde achter het frontje (nummer in de bak) dan kunnen we vaak al snel opzoeken of het makkelijk te doen is. Zon beetje alle frames hebben wel de 2 mogelijkheden, echter zijn er een paar frames die met een contramoer de draadeinden vastzetten. Als je de pot al gedemonteerd hebt dan kom je er snel achter of de draadeinden er volledig uit te draaien zijn.
 

Jansen2272

  • #8
Als ik de bedieningsknop van Wisa verwijder zie ik een frontje met het nummer 887123 en als ik dit frontje verwijder zie ik eigenlijk alleen maar een grijze bak en kan ik zo snel nergens een ander nummer ontdekken.

DSC_0435.JPG


DSC_0434.JPG
 

Jansen2272

  • #9
De draadeinden verplaatsen is helaas geen optie. Zoals eerder gezegd ga ik nu ook maar het inbouwreservoir vervangen. Voor zover ik het kan inschatten is alles sowieso minimaal 25 à 30 jaar oud. Dus nu ik toch bezig ben is het misschien maar beter ook om meteen alles onder handen te nemen.

DSC_0436.JPG

DSC_0437.JPG


Iedereen wederom bedankt voor alle input!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu