Welke maat metal stud voor hoge wand

Lagel

  • #1
Beste forumleden,

ik wil een tussenwand plaatsen in een kamer met aan beide kant een dakkapel. Deze wand wordt 311 cm hoog en 410 cm lang. Omdat deze wand op de middenstijl van een raam kozijn aansluit wil ik deze wand het liefst met 50 mm metal studs doen ipv 75 mm. Op deze manier is de wand niet te breed en sluit deze het beste aan. Is dat mogelijk met deze hoogte of is dat niet stabiel/stevig genoeg? Ik zat eraan te denken om dan om de 30 cm een c profiel te plaatsen. Er komen fermacell wandplaten (90 cm x 120 cm) tegen. Alvast bedankt voor het meedenken.

1643106118198.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ivm de stabiliteit zou ik toch kiezen voor 75 mm. Eventueel maak je een verjonging aan 1 zijde van de wand ter plaatse van de dakkapel, zodat de wand aansluit op / binnen de tussenstijlen van het kozijn valt

Let er ook op dat de tussenstijlen in beide dakkapellen niet exact tegenover elkaar zullen staan.
 

Lagel

  • #3
Hier was ik al bang voor. Het is mogelijk de laatste 20 cm richting het raam te versmallen, alleen kijk je dan vanuit buiten door het raam tegen de kop van de muur. Dat is niet heel mooi. Maar stevigheid voor alles. Het helpt ook niet als ik in het geval van 50mm om de 30 cm een c profiel plaats? Geeft dat geen extra stevigheid, normaal is om de 60cm.
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #4
Met HOH (hart op hart) 300mm, mag de wand 1.2x hoger: 3000*1.2=3600mm.
Je kunt het aantal de C-profielen ook verdubbelen door ze ruggelings te koppelen. HOH blijft dan 600mm. Dan mag de wand ook 1.2x hoger dus ook 3.6m.
 

Lagel

  • #5
Bedankt voor de tip Rooster, rug op rug had ik nog niet aan gedacht
 
  • Like
Waarderingen: Rooster

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu