Welke maat afvoer?

Janneman70

  • #1
Beste Experts, in mijn nieuwe huis heb ik een mooi rioleringsstelsel van 110 mm pvc. Nu wil ik een keukenblok in mijn garage plaatsen maar hiervoor moet ik door de fundering, en misschien wel 10 m afvoer leggen. Het afschot is geen probleem en 45 Gr bochten ipv 90 Gr ook niet, maar welke maat ga ik hiervoor gebruiken? Gevoelsmatig wil ik 75 mm gebruiken maar is dat niet te groot voor een wasbakje? Ik wil eigenlijk met 75 het grootste stuk overbruggen en dan net onder de vloer naar 40 of 50. Is dat slim?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Gewoon achter de 110 buis met 75 door trekken tot vlak bij keuken blok en dan met 50 naar boven.

of met 75 maar boven en dan verlopen gaan.

denk wel om dat de excentrische verlopen naar boven zitten

 

Janneman70

  • #3
En met 75 de bocht om en dan vertikaal verlopen naar 50?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dat had ik niet getypt.

 

Janneman70

  • #5
Klinkt goed, nu nog even verzinnen hoe ik mijn beugels vastzet in die enorme laag isolatie en even verzinnen of ik ga lijmen of dat ik hulpstukken met rubbere manchetten gebruik. Iemand nog tips?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Ga gewoon rubber manchet gebruiken kan leiding wat werken.

Vroeger deed ik dat wel met draadstangen die boog ik en drukte ze in het piep schuim aan weer zijde daar bevestigde ik een flamco rail aan en trok deze strak aan en dan kwam daar een op hanging in voor een buis.Maar kan best zijn dat er nu iets nieuws is.
 

Janneman70

  • #7
Ik denk erover om met een lange boor gaten te boren en dan met een kunststof of messing plug en een draadeind de beugels aan het plafond (onderkant vloer) op te hangen. Dan zal er best een beetje isolatie verloren gaan maar als de klus geklaard is vul ik dat aan met pur. Klinkt dit gek of zijn er nog betere tips?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu