Welke latei is met minste overlast te plaatsen?

OlManMarc

 • #1
Hallo,

We gaan een latei boven een raam in een steens gevel laten plaatsen. De keuze is tussen een zelfdragende betonnen latei, zichtbaar aan de binnenzijde met rollaag aan de buitenzijde of twee stalen hoekprofielen back-to-back in het midden van de muur.

Bouwkundig zal het resultaat goed zijn, daar zal een constructeur voor zorgen. Dan zou ik graag de optie willen kiezen die de minste overlast geeft, en wellicht ook het minst bewerkelijk is en daarmee het minst kostbaar.

Ik heb deze vraag aan diverse vakmensen voorgelegd, maar het is me nog niet gelukt een antwoord te krijgen. Het zou hartstikke mooi zijn als op dit forum iemand de vraag kan beantwoorden. Alvast mijn dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Maakt niet uit is evenveel werk materiaal kost in verhouding nauwelijks iets
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Hangt er ook vanaf denk ik wat er allemaal aangepast moet worden. Een stalen latei kan handig zijn als deze er zo ingeschoven kan worden.

  Vraag de constructeur welke opties er zijn, en vraag dan de aannemer hoeveel tijd hij bij die opties kwijt is. Minder tijd is meestal minder overlast.
   

  OlManMarc

  • #4
  Heren, dank u voor uw reacties. Ik ga eens een aannemer aan zijn jasje trekken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu