Welke afsluiters bij verbouwing gebruiken?

Arjantalens

  • #1
We gaan onze badkamer en toilet binnenkort strippen, mijn vraag is nu welke afsluiters en welke maten we moeten gebruiken, immers de leidingen blijven op zijn plaats zitten, dus wat voor afsluiter voor de wateraanvoer van een fontein, spoelbak, en waterkraan moeten we gebruiken, zijn dit standaard formaat leidingen of zit hier ook weer verschil in het aantal mm van zo'n leiding?
 

Pepjo

  • #2
Er zijn eigenlijk, voor de leidingen die je opnoemt, maar twee maten : 12 mm en 15 mm. Hier zijn knel-afsluiters voor te koop, werken makkelijk.

Als je kranen met een muurplaat hebt ligt dat anders, dan heb je doppen in 3/4 of 1/2 duims nodig.
Je zult het zelf moeten meten !

Suggestie : koop van alles wat en wat je niet nodig hebt breng je terug naar de bouwmarkt. Zo zit je niet op zondagmiddag 17.00u zonder spullen :D
 

Espaan

  • #3
Je kunt ook nog overwegen om stopkranen op een aantal plaatsen te zetten. Dan kun je straks makkelijker de zaak in een aantal fases aansluiten en een aansluitpunt los halen zonder dat overal het water af moet.
Deze heb je ook in knel of soldeer.
 

Kiekj01

  • #4
De meeste maten zijn al voorbij gekomen. Indien je echter een oude woning hebt kun je ook nog 11 mm tegenkomen. Hiervoor kun je verloopjes krijgen. Deze vindt je echter alleen bij loodgieters.
Bouwmarkten hebben dit niet.

Jan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer er nog 11 mm en 14 mm waterleidingen in zitten zou ik u aanraden de boel te slopen en nieuwe leidingen aan te leggen.
 

Jacovrie

  • #6
Het wordt niet genoemd, maar moeten de afvoeren (fonteinbakje, wc) niet afgedekt worden? Indien dit het geval is, kunnen op de afvoeren speciedeksels geplaatst worden.

Ook kan gekozen worden voor sokken met rubber waarop dan tijdelijk afsluitdoppen geplaatst kunnen worden. Deze zijn dan later weer makkelijk te verwijderen. Zo voorkom je stank en verstopping door cement e.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu