Welk vermogen naar te kijken bij HR cv ketels

Haazebr

  • #1
Best klussers,

Ik zou graag willen weten naar welk vermogen ik moet kijken bij een cv ketel. (hr)

Nominale belasting ow
Nominaal vermogen

Nominale belasting ow(bw)
Nominaal verm.vollast.

Kan ik de bovenwaarde ook zien als 'de' nominale vermogen?

Het gaat puur om cv ketels te vergelijken van verschillende merken, aangezien elk merk andere vermelding geven van vermogen.

Alvast bedankt!

Daan
 

Fiesiekus

  • #2
Haazebr schreef:
Kan ik de bovenwaarde ook zien als de nominale vermogen?
Dit zijn twee verschillende parameters: belasting is de brandstofinput en vermogen is wat er waterzijdig geleverd wordt. Voor verdere uitleg zie Vernieuwing verwarmingsketel
 

Haazebr

  • #3
Ik heb deze topic inderdaad doorgelezen, maar misschien moet ik het even duidelijker uitleggen doormiddel van de onderstaande gegevens:

Nominaal vermogen: 32
Nominaal vermogen 50-30 C : 33,3
Nominaal vermogen 80-60 C: 30,8
Nominale belasting bovenwaarde: 32
Nominale belasting onderwaarde: 28,8

Aantal bedrijven afgebeld naar welke waarde ik moet kijken, maar het wordt me nog steeds niet duidelijker. Welk vermogen zegt werkelijk iets over de cv om andere cv ketels mee te vergelijken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is beter om een of meerdere installateurs te laten komen, en die aan de hand van de situatie ter plekke te laten bepalen wat je voor vermogens nodig hebt, en welke ketel geschikt is voor jouw situatie. En welke ze graag servicen, ook geen onbelangrijke factor.

Zomaar gaan kijken naar gegevens waarvan je geen weet hebt wat je ermee moet, heeft weinig zin. Zelfs niet wanneer de betekenis hier genoemd zou worden, want je moet het dan ook wel op de juiste manier kunnen interpreteren of zelfs berekenen.
 

Haazebr

  • #5
Het idee erachter is omdat ik vooronderzoek aan het doen ben om een cv shop online te beginnen. Kort en bondig moet het worden. De uitgebreide technische kenmerken is bij de fabrikant online te vinden.

Doel is niet iemand te informeren, maar puur goedkoop aan te bieden. Daarom wil ik graag de meest relevante informatie weten voor de consument en kleine ondernemers.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu