Welk merk knikarm zonnescherm + afstellen

Markv93

  • #1
Beste forum leden,

Ik heb al vele topic's gelezen op dit forum over zonneschermen, maar mijn vraag is hiermee nog niet beantwoord.
Ik heb vorige zomer een zonnescherm opgehangen, maar nog niet aangesloten. Vandaag dat uiteindelijk gedaan, met een schakelaar en een soort wifi kastje er tussen (om dit met je telefoon te bedienen.

Alleen het zonnescherm gaat maar een kleine meter open terwijl hij 2,5 of 3 meter open kan. Zowel met de muurschakelaar werkt hij als met de wifi module (hij stopt op hetzelfde punt). De aansluiting ook gedaan zonder wifi module en alleen met schakelaar (ook dan gaat hij niet verder open). Ik vermoed dat je de buismotor ergens kan afstellen, ik heb alleen geen idee waar en of hoe, ook weet ik het merk van het scherm niet.

Hopelijk kunnen jullie mij helpen. Bijgesloten zijn de foto's.

WhatsApp Image 2022-03-21 at 3.52.56 PM.jpeg WhatsApp Image 2022-03-21 at 3.52.57 PM.jpeg WhatsApp Image 2022-03-21 at 3.52.58 PM-2.jpeg WhatsApp Image 2022-03-21 at 3.52.58 PM.jpeg WhatsApp Image 2022-03-21 at 3.52.59 PM.jpeg WhatsApp Image 2022-03-21 at 3.58.53 PM.jpeg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Op de motor zitten vaak 2 regelaars
1 voor de eindstand uitgedraaid
1 voor de eindstand naar binnen gedraaid
deze vindt je vaak net naast de rol waar het doek opgerold wordt
Deze 2 dus even opzoeken en zo instellen dat hij op de gewenste stand stopt met het naar buiten draaien.
 

Markv93

  • #3
Beste Gerrit,
Op andere topic's heb ik dat inderdaad ook gelezen, de buismotor zit aan de kant (links) waar ik foto's heb gemaakt. Ik kan nergens afstel inbussen of knoppen vinden. Kan het zijn dat dit scherm alleen met de afstandsbediening ingesteld kan worden (zoals bijvoorbeeld bij Somfy)? Ik heb lig geen afstandsbediening bij dit scherm.
groet,
Mark
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
In de beschrijving valt te lezen dat als er geen wifi is je altijd het rolluik nog kunt bedienen met een handmatige schakelaar. Deze handmatige schakelaar kent meestal geen eindstanden dus verwacht ik dat het toch ergens in de motor geregeld moet worden.
 

Markv93

  • #5
Hoi Gerrit,
Klopt inderdaad het wifi kastje is extra en niet eens (perse)nodig het is meer dat ik het dan met de telefoon kan bedienen. Het afstellen op de motor lijkt mij ook het meest voor de hand liggende, ik kan alleen echt niet vinden waar dat zou moeten. Kun jij dat aan de foto's zien?
 

Sander 1972

  • #6
Zit er negens een afslag die te vroeg benaderd wordt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu