Wel spanning / geen elektriciteit / poging tot ophangen philips hue lamp

Siciliano

  • #1
Goedendag,

Ik lijk mijn waterloo te hebben gevonden bij het aansluiten van een Philips Hue plafond lamp. Daar het in de rest van mijn huis wel goed ging om alles te vervangen bleek de zolder vooralsnog een brug te ver.

Onderstaande foto is van de wandschakelaar. ik heb de zwarte kabels met de bruine met elkaar verbonden zodat er altijd stroom "op staat" t.b.v. de philips Hue (hiervoor zat er een dubbele wandschakelaar). Tot zover niets aan de hand.

IMG_0701.jpg


Toen het plafond. Ik heb geprobeerd de lamp er aana te koppelen door simpelweg een blauwe kabel uit het plafond te koppelen aan de blauwe kabel van de hue. Hetzelfde heb ik gedaan met de zwarte/bruine kabels aan het plafond. Ik heb hier verschillende kabels voor geprobeerd maar geen leverden het gewenste resultaat op (een lamp die brand). Wel merkte ik met een spanningsmeter dat er spanning op de kabels/lamp stond.


Na mijn geknutsel merkte ik dat er bij de andere stopcontacten in de kamer ook wel spanning te meten was (met een eenvoudige spanningspen) maar dat er desondanks geen aparaat meer werkzaam aan kan worden aangesloten.

Het gerommel aan de plafond kabels ziet er momenteel zo uit en ik vroeg me af wat ik zou moeten doen om e.e.a. weer functionerend te krijgen. Ik ben het spoor even bijster na mijn geknutsel :)

IMG_0705.jpg



Alvast bedankt voor jullie reacties voor deze leek!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Doe het volgende:
Alle blauwe draden met elkaar doorverbinden
Alle bruine draden met elkaar doorverbinden

De Hue lamp sluit je vervolgens aan op de blauwe draad (bij die andere) en op een van de zwarte draden.
Welke zwarte draad het is dat merk je vanzelf, het zou moeten werken als je de juiste gebruikt.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
En zorg dat de draden op de juiste lengte zijn gestript voordat je ze in de lasklem steekt. Bij de schakelaar is de bruine draad te lang, de middelste zwarte draad te kort.
 

Siciliano

  • #4
Ronny, XanderH, erg bedankt voor het meekijken. Alles werkt weer pico bello, klasse!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu