Wel of geen kit onder daktrim?

Vrij001

 • #1
Goedemorgen mede-klussers,
Ik ben bijna klaar met mijn overkapping bouwen. Epdm zit erop, boeidelen ook, wat rest zijn de daktrimmen. Die heb ik erbij geleverd gekregen met een zakje schroeven met neopreenringen. Helaas zit er geen rubber epdm afdichting onder de trimmen. Nu lees ik heel vaak dat er altijd een ril zwarte epdm kit onder de trim moet worden aangebracht ivm capillaire werking waardoor er vocht onder de trim kan lopen en vuil.
Nu zit ik met mijn overkapping ingebouwd tussen 4 andere bijgebouwtjes. Als van 1 van die gebouwtjes bijvoorbeeld de bitumenlaag moet worden v.v. dan moet de daktrim er ook af van dat gebouwtje, dan kan het handig zijn om mijn boeideel te demonteren zodat e.a. makkelijker te bereiken is. Om mijn boeideel te demonteren is het dan handiger als ik de daktrim die er boven zit eraf kan schroeven maar ik ben bang dat ik dan de ril kit moet doorsnijden of los moet trekken van het epdm met misschien scheuren in het epdm tot gevolg.
Is het echt noodzakelijk om de trim af te kitten of zijn er ook andere mogelijkheden/manieren? Misschien iets met compressieband/tochtband/cellenband onder mijn trimmen plakken of zoiets?
Zie ook een foto in de bijlage om een iets beter beeld te krijgen van de situatie.
Bedankt alvast voor het meedenken.

situatie overkapping.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Een standaard daktrim is te slap om een afdichting, kit of schuim, tussen de daktrim en de dakbedekking aan te brengen. Beter is een enkeltrim te gebruiken.
  Het slappe van die trim veroorzaakt dat een vulling niet goed wordt aangedrukt. Daarbij door de werking van de trim gaat het in de lengte tussen de schroeven open staan.

  Het minste wat je kan doen het horizontale deel van de opstand dusdanig maken dat er geen water kan blijven staan.

  Trim met latje opgehoogd 2.jpg
   

  Vrij001

  • #3
  Hoi Wgb, ik begrijp wat je bedoelt. Je tekening verduidelijkt dat ook. Dank daarvoor.
  Ik heb mijn epdm tot over mijn boeideel laten lopen(2 cm). Wat zou er in dat geval kunnen gebeuren als je geen kit/schuim of bijvoorbeeld celrubber onder de trim aanbrengt?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Geen idee.
  Vieze vlekken op het boeiboord.
  Kan er iets van water in het hout van het boeibord komen omdat er met een schroef in de EPDM een gaatje is gemaakt kan op de langer termijn de trim van het boeiboord vallen.
  Afdekkap is bij EPDM een beter detail om een dakrand degelijk aftewerken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu