Weer egalisatie over tegellijm/vl.verwarm/egalisatiemortel?

Landyjur

  • #1
Ik loop tegen het volgende probleem aan m.b.t. de vloer.

In ons nieuwbouwhuis is de badkamer casco opgeleverd. Op de zandcement dekvloer heb ik vloerprimer gezet en na droging matten gelegd voor elektrische vloerverwarming. Hierop is egalisatiemortel (snelle variant) gestort. Helaas had ik iets te weinig en het resterende stuk van ongeveer 50*50 met de tegellijm (Sch*n*x SK) ingesmeerd (de matten voor de vloerverwarming mogen zowel in de tegellijm als in de gietmortel). Na droging kwam ik erachter dat langs de randen en op sommige plekken het wat afliep, dus daar heb ik nog meer tegellijm gesmeerd (0.5-1 cm) en netjes uitgevlakt.

Ik was er van uit gegaan dat met de egalisatiemortel de vloer redelijk horizontaal zou zijn, maar helaas is dat niet het geval. De vloer loopt toch nog te veel af naar de deur (zo’n 1 cm) op een afstand van ongeveer 2m en 1m breed. :(

Kan ik nu wederom egalisatiemortel over de tegellijm zetten? Ik heb dan egalisatiemortel met vloerverwarming (elektr) - tegellijm - egalisatiemortel en dan komen daar de tegels (60*15cm) met lijm weer op.

Geeft dit geen spanningen in de vloer? Kan ik beter weer lijm gebruiken? De SK is alleen dunbedmethode. Is lijm voor dikbedmethode wellicht geschikter?

Alvast bedankt voor de input!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou een dikbedtegellijm gebruiken om het afschot op te heffen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu