Weer een muurverver op schuurmuur

Ddejong

  • #1
Goedemiddag.. ik las het topic in mei van een meneer die op zijn schuurmuur een leuke tekeningen had van de vorige bewoners ...wij hebben ook van die leuke gasten gehad waarvan we het huis gekocht hebben.
Helaas hebben die de hele schuur geverfd in een soort vies wit... we hebben geinformeerd voor stralen (heel duur) en toen las ik jullie topic... ik dacht er is misschien hoop :-)
dus hebben jullie advies over welke producten in kan proberen,...want ik ben geen fan van nog een keer schilderen en het oppervlak is te groot voor rasterwerk +/_ 18m2

Alvast bedankt
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zoals je in Verf afhalen van schuurmuur hebt kunnen lezen, weet degene die het heeft schoongemaakt niet precies wat er in het blik zat, alleen dat het op basis van methyleenchloride is.

Je zou eens kunnen googelen op dat woord, en kijken wat er zoal te vinden is.
Of naar een schilderswinkel gaan en vragen naar dergelijk materiaal, het zal ongetwijfeld een vorm van grafittiverwijderaar zijn.
 

Ddejong

  • #3
Zou ze dit ook bij de welbekende bouwmarkten hebben..zoals ik namelijk op de site begreep hebben een aantal van jullie ook productnamen maar dat mag niet rechtstreeks op het forum ...kun jij me die PB-en :-) maar zou het met graffiti verwijderaar eraf gaan ??
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zoals ik hierboven al noemde, weet zelfs degene, die het eraf heeft gehaald, niet welk product het exact was, want de merknaam was niet meer leesbaar. Hoe kan ik je dan een PB sturen met een merknaam? :?

Ga je op google zoeken met methyleenchloride, dan kom je o.a grafittiverwijderaars tegen.
Dat doet me dus veronderstellen dat het daarmee zou kunnen lukken.

Maar zekerheid krijg je alleen door het te proberen, temeer daar we geen idee hebben wat er bij jou precies op de muur gebruikt is.

Je zou ook kunnen beginnen met een normale afbijt, of met een wat agressievere soort geschikt voor acryl- en latexverven.

Met al deze goedjes is het erg uitkijken voor huid en ogen, passende bescherming dragen dus!
En zorgen dat je er niet te veel van inademt...
 

Ddejong

  • #5
Hmm dan maar zelf niet opsmeren want ik ben 4maanden zwanger.. heb overigens normale afbijt gehaald en het loste wel op (heel moeizaam) gaan nu een schilder hier in de buurt vragen of hij spul heeft om het eraf te halen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
In dat geval zou ik maar heel ver weg blijven van dergelijke middelen, óók van de gewone afbijt, en ook indien een ander het doet niet te dichtbij komen.

Volgens Wikipedia wordt deze stof (dichloormethaan of methyleenchloride) namelijk ook gebruikt in afbijtmiddelen.
Veiligheid

Dichloormethaan is de minst giftige van de eenvoudige chloorkoolwaterstoffen, wat niet wil zeggen dat er geen gezondheidsrisico is. Bij chronische blootstelling kan het een carcinogene werking hebben. Bij dieren is de relatie aangetoond tussen blootstelling en kanker in longen, lever en alvleesklier. De mutagene en teratogene eigenschappen zijn bewezen. Dit leidt tot aangeboren afwijkingen als een vrouw tijdens haar zwangerschap is blootgesteld aan de verbinding. Bij langdurig huidcontact zal dichloormethaan een deel van het huidvet oplossen en aanleiding geven tot huidirritatie en mogelijk chemische brandblaren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu