Wcd met wel/geen kinderbeveiliging

Zjwaemke

  • #1
Even een kort vraagje

Een wcd met kinderbeveiliging (dus geen extra plaatje erin zetten) is dit wel/niet de moeite waard om hiervoor extra te betalen?

Kan iemand mij vertellen hoe dit precies werkt?
 

Veronika

  • #2
Ik ken dat niet, maar ik weet wel dat de losse plaatjes niet duur zijn (8 stuks voor een paar euro bijv) en dat je ze met stickertjes eenvoudig bevestigd. Als je kind groot is, haal je ze er ook zo weer uit.
 

Zjwaemke

  • #3
Klopt dat weet ik. Maar het schijnt ook zo te zijn dat je wcd's heb waar kinderbeveiliging inzit. Misschien kan een ervaren klusser hier antwoord op geven :oops:
 

Atmoz

  • #4
Het prijsverschil tussen wcd's met en zonder kindveiligheid is minimaal. Ik zou altijd een type uitzoeken met die veiligheid. Gewoon bij de bouwmarkten te koop.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
In de gaatjes zit een kunststof plaatje.Als je met een stekker gelijktijdig beide gaatjes indrukt gaat het plaatje wegschuiven en past de stekker erin.
Bedien je 1 gaatje dan blokkeert het plaatje en blijven de gaatjes gesloten.

Het systeem werkt erg goed, en is veiliger als de losse inplak beveiligingen.

De inplakbeveiliging zorgt er nl voor dat de stekker minder diep tussen de contacten komt. Hierdoor is er soms minder goed contact en verbranden de contacten.
Of de ztekker valt steeds uit het stopcontact.
 

Black Knight

  • #6
Bij de meeste kwalitatieve (en meest bekende/gebruikte) merken zit dit tegenwoordig toch standaard in?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Nee, ze voeren ze wel allemaal maar het is niet de basis uitvoering.
 

Zjwaemke

  • #8
Bedankt allemaal, weer iets geleerd.

Per wcd is het verschil 1,30 euro zo ongeveer.
De kindvriendelijke versie is dus toch wel wat duurder.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Ik heb ze hier van een bouwmarkt met ingebouwde kinderbeveiliging. Stekkers gaan er bij sommige wcd's erg lastig of helemaal niet in, omdat de beveiliging niet opzij wil. Ook zijn ze slecht te monteren en gammel.
Voor mij reden om voortaan een betere kwaliteit bij de groothandel te kopen (ongeveer dezelfde prijs) die deze nadelen niet hebben.
 

Zjwaemke

  • #10
Maar wel weer met die kinderbeveiliging?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #11
Nee, ik vind het niet nodig. Heb ook geen kleine kinderen hier rondlopen (zou het anders ook niet doen denk ik).
 

KlusRob

  • #12
Ik heb ze hier wel (dus met beveiliging) van een gerenommeerd merk, dat je ook niet in de bouwmarkt kunt krijgen, maar wat wel basis is van de meeste electrazaken.
Je merkt bijna geen verschil tussen de WCD's met en zonder beveiliging (had er per ongeluk 1 meegekregen zonder beveiliging, en heb die er tijdelijk wel ingehad).

Persoonlijk zou ik het zeker wel doen, want die losse plaatjes geven zoals eerder gezegd kans op storingen, en zijn vaak ook niet bepaald handig in gebruik. En bij de WCD's met beveiliging steek je de stekker er gewoon 'normaal' in.
En nu denk je ze wel niet nodig te hebben, maar de situatie kan veranderen. Niet alleen door zelf kinderen te krijgen, maar ook bijvoorbeeld kinderen van buren die over de vloer komen. Of bij verkoop van je huis (waardevermeerdering). En nu maakt het op het hele bedrag weinig uit om een paar tientjes extra uit te geven, toch?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu