WCD in muur ring niet recht

Deklusser21

  • #1
Onlangs heb ik enkele WCD's in de muur vervangen. Netjes het plastic kapje erop gedaan. Vervolgens is er gestuct. (niet door mij)

Nu maak ik alles netjes weer vrij, en helaas is de ring gedraaid. Wanneer ik de WCD's nu wil monteren staat alles 1/3 gedraaid, en dat is natuurlijk geen gezicht.

De ring lijkt helemaal vrij van stuc, maar ik krijg het toch niet gedraaid. Nu heb ik in andere ruimtes oook zoiets gehad, en ineens ging het daar wel (inmiddels 2 jaar geleden)

Is er een 'foefje' voor? Want bij 1 WCD zit er echt geen stuc om de ring, dat zelfs geen stof, en ik krijg hem met geen beweging iets gedraaid :-(
 

BeeTeeWee

  • #2
Als deze inbouwdoos inderdaad een draaibare ring heeft (!) wil het nog wel eens helpen om een flinke schroevendraaier achter de "nokjes" te zetten. Met een paar kleine tikjes "schrikt" de ring dan vaak alsnog los en kan dan handmatig verder worden gedraaid. Het is voor de montage overigens vaak handiger om de schroefgaatjes niet geheel waterpas te zetten, maar iets te verdraaien ten opzichte van de WCD of schakelaar. Anders zitten de koppen van de schroefjes precies op de plek van de gaten, da's onhandig.
 

StefanD

  • #3
Bij een vastzittende ring gebruik ik het handvat van een combinatietang: die in de doos steken en openen zodat de "poten" achter de nokjes vallen. En dan maar draaien...
 

Deklusser21

  • #4
Bedenkt voor de tips. En inderdaad de nokjes moeten ook niet precies waterpas staan. (dat probleem had ik eerst beneden:))

Het idee van een tang en de open bek in de doos houden is er een die ik nog niet geprobeerd had. Ik probeerde het heel veerzichtig door een WCD te monteren en dan de wcd te draaien.
edit: U doet juist de handvatten in de doos, waarom is dat? Waarom niet de open bek?

Bedankt, ik hoop dat het lukt. Mocht het niet lukken, is er dan nog een oplossing(extra ring, speciale WCD) , of heb ik dan echt dikke pech?
 

Deklusser21

  • #5
BeeTeeWee schreef:
Als deze inbouwdoos inderdaad een draaibare ring heeft (!)
Oh jee, ik hoop het wel. Ik wist niet dat ze zonder bestonden. Het is de grijze variant met rode klepjes.



bestaan die ook zonder draairing?
 

StefanD

  • #6
Als de schroefpunten inderdaad 1/3 slag scheef staan, dan moet er wel een draaibare ring in zitten. (want anders zou de hele doos 1/3 gedraaid moeten zijn en dat lijkt me niet zo waarschijnlijk).
Je kunt trouwens ook wel zien of de ring draaibaar is: als dat niet zo is, dan zitten de schroefpunten aan de rest van de doos gegoten en niet in een aparte ring.
Je moet de ring draaien zonder gemonteerde WCD. Ik doe de handvatten in de doos omdat de bek te klein is om beide nokken te pakken. Tevens zijn de handvatten van plastic, waardoor je minder snel beschadigt.
Ik heb zo'n soort doos voor ogen:

Je kunt hier duidelijk de ring zien. Ik denk dat de doos in jouw plaatje ook zo'n ring heeft, alleen zie je dat wat minder duidelijk.
 

Deklusser21

  • #7
Okee, de doos zelf zit wel recht :-)

Duidelijke reactie. Alleen wat bedoel je met: Je moet de ring draaien zonder gemonteerde WCD?

 

StefanD

  • #8
Dit is een WCD:


Je moet eerst de ring goed zetten en dan pas de WCD monteren. Nadat je de WCD gemonteerd hebt kun je het geheel niet meer draaien.

Jouw laatste plaatje heeft overigens geen draaibare ring.
 

Tiho

  • #9
Die laatste is een hollewanddoos. Neem aan dat je die niet gebruikt hebt.
 

Deklusser21

  • #10
Sorry, inderdaad een verkeerde afbeelding. Ik heb wel een draaibare ring. Excuus.

En wellicht stomme vraag. Maar als je je de WCD aan de doos monteert, waarom kan je dan hem dan niet draaien? Ik had dat gedaan omdat ik dan meer houvast had om te draaien.

Uiteraard zat de WCD niet helemaal strak aan de doos(en dus muur)
 

StefanD

  • #11
In principe zou dat moeten kunnen. (Monteren had ik gelezen als "goed vastzetten")
Maar ik kan me ook voorstellen dat het niet zo goed werkt omdat je de ring dan wilt draaien aan de boutjes. Als de ring stroef draait, dan zul je de boutjes scheef drukken en de ring daardoor iets vervormen waardoor hij juist moeilijker gaat draaien.
Bovendien kan ik met een stevige tang meer kracht zetten dan met een WCD.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu