Wc verplaatsen: hoe afvoer laten lopen?

Roosenroos

  • #1
Beste allemaal,
Mijn zoon wil de indeling van zijn badkamer veranderen. Daarbij moet de staande wc met achteruitvoer vervangen worden door een hangend inbouwtoilet op een andere plaats. Het betreft een appartement (1974) op de 2e etage. Nu heb ik al veel gelezen op dit forum, met name over 45 en 90 bochten en dat je er niet teveel mag gebruiken. Dus kom ik er niet uit hoe we de nieuwe wc aan kunnen sluiten op de bestaande afvoer. Die afvoer zit nog op de originele plek en het is een 110 buis die recht uit de muur komt, hart is 85 mm van grond. Waarschijnlijk komt de buis rechtstreeks vanaf de standpijp. En dat is dan al de eerste 90 bocht. Verder is er volgens mij achter de wc pot ook een afvoer met 90 bocht. Dus hoe verbinden we die twee? Zie de tekening:
20210610_160904[1].jpg

Als leek zouden we gewoon nog twee 90 bochten gebruiken, maar we willen geen verstopping. In een van de antwoorden lees ik dat het afschot advies 10mm/m is. Wie heeft voor ons als beginnend klusser een oplossing?
 

ABCDE

  • #2
Volgens mij kom je dan al nooit uit qua hoogte, tenzij je de koof gaat openmaken en een nieuwe aansluiting lager maakt.

Tevens zit je dan alsnog met een horizontale leiding langs de muur. Mooi is anders.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Die hart maat 85 mm is al heel laag voor een staande pot.
Het beste is de wc te maken in de buurt van je standleiding, want de wc komt met leiding op hoogste punt ivm lucht aansluiting wc is 230mm.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu