WC trekt niet meer door...

Klus_Keizer

  • #1
Hoi,

Ik heb zo'n stortbak voor het toilet (met metalen frame) van dat bekende merk dat met een G begint laten installeren. Dat is door een profi loodgieter gedaan. Ik heb er nu een koofje omgebouwd en laten betegelen en de WC laten aansluiten.

De WC heeft enkele malen goed doorgetrokken, maar leek alsof hij even bleef 'nalopen' en nu doet hij niks meer. Ook niet als ik die drukknoppen aan de voorkant verwijder en met de hand die hendel omhoog trek, het lijkt alsof de stortbak helemaal niet gevuld wordt... :(

Enig idee wat ik nog kan proberen voordat ik de loodgieter laat komen? De hoofdkraan staan aan, de naastgelegen wastafelkraan geeft gewoon netjes water.
 

Fiesiekus

  • #2
Denk dat de vlotter in de bovenste stand blijft hangen. Kan je met je hand in de bak wroeten en kijken of ie naar beneden valt? Ik neem aan dat de bak leeg van water is?
 

Klus_Keizer

  • #3
Nou, dat is dus het gekke, Ik heb met mijn hand in dat gat gewroet en die vlotter valt netjes naar beneden, als ik die omhoog trek dan komt er geen water meer uit...Dus de vlotter valt netjes terug, maar de stortbak lijkt niet meer te vullen..
 

Fiesiekus

  • #4
Dan is er iets met het membraan mis. De hele vlottermechanisme demonteren, of dit door de installateur laten doen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer het een nieuwe aansluiting betreft laat dan de loodgieter terug komen, hij heeft waarschijnlijk de leidingen niet doorgespoeld en daardoor is er misschien rommel in de aansluiting van de vlotter terecht gekomen.
 

Klus_Keizer

  • #6
Kunnen deze mogelijke oplossingen die jullie opnoemen (vlotter demonteren, membraan repareren) vanuit dat gat worden gedaan, waar dus ook die drukknop gemonteerd zit om door te trekken?

Ik kom bij de vlotter en zie ook de waterleidingen naar de stortbak, daar kom ik allemaal bij, mijn grootste nachtmerrie is dat ik straks die complete betegelde koof moet slopen om dit te repareren... :(

Groetjes.

ps. wat is trouwens de functie van de 'stopkraan', kan ik daar de watertoevoer mee aan-/afsluiten, zonder dat de hoofdkraan dicht hoeft?
 

Fiesiekus

  • #7
2x ja. Kijk even of er nog een schema hebt van het ding; daar staat wel op waar wat zit.
 

Klus_Keizer

  • #8
Ok dank je. Ik heb al het eea gevonden aan installatiedocumenten over die Rappe SL .

Ik ga eerst eens even zelf voorzichtig aan de slag voordat ik de loodgieter bel, we hebben nl. nog wat onenigheid over een meerwerkfactuur, dus hij staat niet te springen om langs te komen :wink:

ciao.
 

Klus_Keizer

  • #9
Hoi,

Dit is opgelost. Het proleem was het volgende: Ik had een sanitairmannetje gehuurd om de WC's aan te sluiten, maar die joker had de vulkraan dichtgedraaid (en vervolgens vergeten weer open te draaien :D ) En dan zeggen dat ik de loodgieter er naar moet laten kijken :wink:

Dus toen ik die vlotter wilde repareren wilde ik de vulkraan dichtdraaien, maar die stond dus al dicht.

Het 'nasijpelen' van water is overigens maar 2 seconden, maar lijkt mij normaal. Als ik doortrek, slaat de vlotter meteen netjes in het gat terug en loopt er nog kort wat water na, werkt dus als een speer, dank voor alle hulp.
 

Fiesiekus

  • #10
Klus_Keizer schreef:
Ik had een sanitairmannetje gehuurd om de WC's aan te sluiten, maar die joker had de vulkraan dichtgedraaid (en vervolgens vergeten weer open te draaien :D ) En dan zeggen dat ik de loodgieter er naar moet laten kijken :wink:
Verbaast me niks; ook erkende installateurs halen dit soort ongein uit, is mijn ervaring :cry: .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu