Watts vloerverwarming reageert niet

Niels Klappers

  • #21
Zoiets zei die van Vattenfall ook al ja, mijn installatie levert genoeg, de installatie van de vloerverwarming vraagt niet genoeg. Verhaal wat je zegt is mij ook uitgelegd. Ik heb er zelf geen verstand van dus laat ze met zijn 2 maar alles uitsluiten en tot een conclusie komen
 

Niels Klappers

  • #22
Misschien als Vattenfall medewerker, op het moment dat onze vloerverwarming aanslaat vraagt hij als de Vattenfall medewerker er is 67 liter. De monteur draait de warme kraan in de keuken open en hij vraagt 400 liter, dus het ligt niet aan Vattenfall, is dit een logische manier om te testen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #23
Niet helemaal.

De stroming in jouw circuit is NL ook afhankelijk van het drukverschil over die leidingen.
Dus je.moet debiet en drukverschil meten om te zien of de afleverset voldoende water kan leveren.
Als de.drukverschilregelaar blijft hangen kan deze niet ver genoeg openen en geeft dan niet voldoende water.

Het tapwater systeem werkt.niet op drukverschil maar op temperatuur van de uitgang van de wisselaar.

De enige conclusie die je nu kunt stellen is dat het warmtenet 400l de set in kan krijgen.
 

Judeska

  • #24
Beste Niels laat me gokken je hebt de vloerverwarming aan laten leggen door een bedrijf in Alkmaar? Dit omdat je zegt dat er eigenlijk geen reactie. Komt. Ik heb het zelfde probleem ik heb al contact gehad met de helpdesk van Watts en mijn draadloze thermostaten waren niet compatibel met de unit bij de verdeler. Ik heb nu nieuwe en de hysterische waarde met behulp van de helpdesk teruggesteld naar 0,2 graden. Dat betekent dus dat wanneer bij instelling 20graden de het rode lampje op de verdeler unit moet gaan branden bij 19,8 en dan gaat de klep open. Bij mij gaat ie pas open bij 19,3 veel te laat dus met als gevolg dat hij bij 20 graden afslaat maar na warmt tot wel 22 graden. Kortom ruk.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #25
Lees nog maar eens bedrijf is er weldegelijk mee bezig.
De ontvanger geeft ook wel de juiste commando's door dus ontvanger en zender werken gewoon.
 

Niels Klappers

  • #26
Nee was niet een bedrijf uit Alkmaar, bedrijf heeft er alles aan gedaan (behalve de Watts installatie configuratie nakijken) en blijkt dat de retour niet evenveel of in de buurt zit van de aanvoer. Afwachten tot de loodgieter komt
 

Niels Klappers

  • #27
Inmiddels is de loodgieter hier geweest. Alles nagekeken. Wij hadden nergens meer retour, op zolder de verwarming open gezet in ineens zagen ze op retour een goed aantal liters retour komen.
Retour is dus goed, vloer wordt ook echt warm, probleem nu is dat onze Watts Vision soms terug zakt bij ingestelde temperatuur 19.5 graden naar 18.8 en maar stookt. Wij hebben een andere temperatuur meter gekocht die dan op 19.8 aan geeft, het lijkt of de Watts vision de temperatuur niet goed weer geeft of meet. Het begint een hoofdpijn dossier te worden.
Kan ik de Watts vision terug zetten op fabrieksinstellingen? Wat zou dat voor gevolgen hebben?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu