Waterslag wasmachine

Doix

  • #1
Geachte,

Sinds vandaag zit ik met een onverklaarbaar issue inzake de watertoevoer naar mijn wasmachine, spontaan opgetreden waterslag. Ik heb dit hele forum doorgespit en al heel veel informatie en mogelijke oplossingen gezien omtrent waterslag, maar wil toch even mijn situatie onder ogen brengen van de mensen met meer kluservaring dan ik (en dat is al gauw ;) ):

Vorige weekend had ik lekkage bij de afvoer en afgelopen week heb ik de afvoer voor eens en altijd goed gefixt (was een amateuroplossing van vorige bewoner). Tevens de aanvoer bekeken, die spontaan water begon te spuiten, en die constructie was echt rampzalig. Deze buis (1.50 meter) stond onder spanning gemonteerd met 1 muurverankertje op een 90 graden koppelstuk met een losse knelkoppeling, handvast gedraaid. Dat dit is niet gaan lekken, mag een godswonder heten.

Echter nu heb ik alles zonder spanning met twee muurverankers en juiste montage terug gemonteerd en bij het proefdraaien (zonder was) had ik een perfecte test, niets aan de hand. Nu draait de wasmachine weer (nu met was) en ik heb ineens een gigantische terugslag in de aanvoer, echt niet normaal wat een klappen zijn dat.

Ik heb de zelfde kraan gebruikt die nu op 90% openstaat in plaats van voorheen voluit. De aanvoerbuis (koper, 1.50 meter, 15mm) zit nu goed aangesloten met juiste knelkoppeling. Echter is de waterleiding voor de knelkoppeling 12mm (denk ik?) en is net als voorheen, helemaal aan het eind van het watercircuit van dit huis. Waterslot van wasmachine is goed, alles is verder hetzelfde aangesloten, alleen heb ik het idee dat de hoofdkraan van het water nu verder openstaat dan voorheen (is dicht geweest om de lekkage te kunnen verhelpen). Overigens heb ik nergens anders last van waterslag, de vaatwasser, alle kranen en toiletten reageren volstrekt geluidloos als ik snel open en dicht doe ...

Ik ga aan de slag met alle tips die ik in andere topics op dit forum heb gevonden, maar heeft iemand hier enig idee waarom een wasmachine de eerste keer geluidloos draait en vanaf de tweede keer ineens enorme waterslag veroorzaakt?

Bij voorbaat dank voor reacties, prettige feestdagen en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Er kan ook een luchtbel in gezeten hebben, waardoor je klappen van de leiding is ontstaan.

normaal bij op druk zetten van de leiding laat je de kranen eerst lopen waardoor alle lucht er uit is en dan aan sluiten machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu