Plaatsen van een waterslagdemper bij de wasmachine een oplossing?

Yone

  • #1
We hebben begin dit jaar flink wat ellende gehad met de badkamer na lekkage. Deze is gerenoveerd. We dachten eindelijk van alles verlost te zijn, tot er een maand of 2 geleden een nieuwe watermeter (in de meter kast) werd geplaatst. (Foto 1) Raar tikkend geluid in de leidingen, wat na verloop van tijd verdween.
Maar óók waterslag bij gebruik van de wasmachine (zolder) en snel sluiten van de badkamerkraan.

Vandaag is Evides langs geweest en heeft de keerklep in de watermeter vervangen. Dit loste het probleem niet op. Nu zit er schijnbaar gelijk ná de watermeter nog een keerklep, die weliswaar zijn werk doet (sluit goed af) maar ook het geluid lijkt te veroorzaken.

Onze wasmachine heeft (sorry ik heb echt 0 kennis) voor zover ik kan zien een waterslot, maar geen waterslagdemper. Echter voorheen geen problemen gehad.. (Foto2)
Zou het plaatsen van een waterslagdemper bij de wasmachine de oplossing kunnen zijn?
de man van Evides had het er ook over de keerklep na de meter te vervangen voor een gewone afsluiter.

Of kan ik het beste een demper na de watermeter (laten) plaatsen?

De leidingen zitten in de muur en vloer verwerkt, kan dus niet zien of die goed vast zitten. Weet wel dat degene die de badkamer heeft gedaan een deel van de leidingen heeft vervangen doorflexibele leidingen. Maar het probleem begon pas na het wisselen van de meter. En aan de leiding van de kraan van de wastafel, die ook waterslag geeft, is niets veranderd.

Juliie hulp/ tips zijn van harte welkom.
994C6FB4-9963-4CF9-AF3B-2BB39E88B3C9.jpeg
4D65D82C-62BA-45B3-8C76-527DBAA408CC.jpeg
 

Yone

  • #2
Niemand?
 

mboelen

  • #3
Geduld is een schone zaak.

Vaak wordt een waterslagdemper geplaatst dicht bij de bron die het veroorzaakt (wasmachine, mengkraan). Wij hadden het hier met mengkraan en een demper deed wonderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu