Waterslag na sluiten vlotterklep

Friekb

  • #1



Ik heb volgende probleem : op foto 1 ziet u een MQ regenwatersysteem van Grundfos. Dit systeem werkt autonoom en trek regenwater als er regenwater in de regenwaterput aanwezig is. Indien dit niet het geval is neemt hij water uit de zwarte tank onder de pomp en deze wordt gevuld met stadswater door middel van een vlotterklep. Het stadswater komt via 3 naar het systeem. Er steekt een drukreduceerventiel (2) tussen zodat de druk kan geregeld worden (de maximale druk die op de vlotterklep mag komen is 4 bar). Deze staat momenteel op 2.5 bar. Tenslotte heb ik een waterslagdemper "antischok" van Caleffi (serie 525 art. 525150) (1) ertussen steken die dicht bij de vlokkerklep(deze zit net na de aansluiting in de zwart tank) gemonteerd is.
Nu is het probleem dat wanneer deze vlotterklep sluit er waterslagen hoorbaar zijn boven(aan kranen, vulling koudwater boiler). zelf met die waterslagdemper.

Ik heb nog een tweede foto bijgevoegd waarop de stadswateraansluiting staat. Hier heb ik ook een drukreduceerventiel staan die op 3.8 bar staat.
Dit ter extra info over het systeem.

Weet iemand raad?

Groeten,
Frederik
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zet beide drukregelaars eens op 2,5 bar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu