Waterslag/bonkende leidingen

WMJ

  • #1
Sinds vannacht hoorden we ineens een hard geluid, alsof iemand met een hamer op de verwarming slaat. Ik dacht eerst dat het wellicht van de buren kwam, maar toen hier vanochtend iemand onder de douche stond hoorde ik het elke keer als diegene de kraan aan en uit deed. Vattenfall is langsgeweest om de stadsverwarming te bekijken, maar hij kon niets vinden. We hebben wat testjes gedaan en het blijkt als de verwarming in de badkamer aan staat (we hebben het nog niet met andere verwarmingen geprobeerd) en je dan de warme kraan aan en uit doet in de badkamer, je dat bonkende geluid hoort.

Volgens hem is het vermoedelijk waterslag en een losgeraakte beugel van een leiding ergens in de muur. De vorige bewoners hebben de leidingschacht weggewerkt achter de tegels van de badkamer zonder mogelijkheid dit makkelijk open te maken zonder alle tegels eraf te rossen...

Het vreemde is dat we het vannacht om 3u ook een paar keer achter elkaar hoorden toen we allemaal op één oor lagen, toen deden we zelf geen kranen open of dicht. Mijn man had wel vergeten de verwarming in de badkamer uit te doen (op de zachtste stand), maar die kan zichzelf ook niet zomaar aan of uit doen. Ik weet niet of de buren toen een kraan aan/uit hebben gedaan.

Heeft iemand enig idee hoe we de waterslag of losgeschoten beugels het makkelijkst kunnen opspeuren en oplossen? Het lijkt zich vooralsnog alleen af te spelen in de badkamer.
 

Lange Herman

  • #2
Controleer eerst of de radiator in de badkamer goed is aangesloten.
Aanvoer (warme leiding) aan de bovenkant, retour (koude leiding) aan de onderkant.
Een verkeerd om aangesloten radiator in combinatie met een thermostaatkraan kan ook dit soort klachten/geluiden veroorzaken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu